Dear visitor

It looks like you want to view this
website in a different language.

Please click here to view this website in English.
icon

Ambassadeur Imanuelle Grives naar Ethiopië

Den Haag, 10 februari 2016 – Aanstaande zondag vertrekt actrice Imanuelle Grives, ex-tbc-patiënte en tevens ambassadeur van KNCV Tuberculosefonds, naar Ethiopië om met eigen ogen te zien wat de tbc-epidemie daar voor invloed heeft op patiënten en hun gezinnen, en hoe KNCV Tuberculosefonds met haar werk vele levens redt.
De actrice, die momenteel te zien is in de populaire series Celblok H en Vechtershart, zet zich graag in als ambassadeur voor de missie van KNCV Tuberculosefonds: tuberculose de wereld uit helpen. Voor haar een logische keuze: “Ik heb tuberculose gehad en kan het navertellen. Tbc-patiënten in Nederland hebben bijna 100% kans om van hun ziekte te genezen. Met een actieve opsporing en goede organisatie van de tbc-bestrijding kunnen we dat zo houden. Maar in andere landen sterven er iedere dag nog 4.000 mensen aan een ziekte die gewoon is te genezen. Dat moet stoppen!”

Imanuelle Grives is sinds 2014 ambassadeur voor KNCV Tuberculosefonds. Een deel van haar reis zal worden gefilmd en via Socutera op NPO 1, 2 en 3 worden uitgezonden in de periode rond Wereld Stop Tuberculose Dag (24 maart).