Tuberculosefonds neemt TIME-implementatie over van LSHTM

KNCV Tuberculosefonds neemt de implementatie van het TIME modelling framework over van de London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM).

TIME is een uitgebreid en flexibel modelling framework dat kan worden aangepast aan elke lokale TBC-epidemiologische situatie. Wiskundig modelleren wordt steeds meer geïntegreerd in de beleidscyclus en het bredere proces van technische ondersteuning. Deze ontwikkeling vraagt ​​om een ​​andere aanpak waarbij bredere expertise met technische assistentie en de bredere beleidscyclus in balans zijn met academische modelleer expertise. De financiering voor modelontwikkeling heeft de vraag bovendien niet bijgehouden, wat betekent dat het niet haalbaar is om een ​​‘stand-alone’ TIME-implementatie team bij LSHTM te onderhouden.

Om deze trends aan te pakken en de continuïteit te waarborgen voor landen die de TIME-software gebruiken, hebben het LSHTM TIME-team, het Tuberculosefonds en Avenir health een nieuw partnerschap ontwikkeld, waarbij doorlopende en nieuwe modelleertoepassingen worden ondersteund door het Tuberculosefonds of Avenir. Door deze samenwerking zullen landen profiteren van het begrip van de uitdagingen en kansen waarmee TBC-programma’s worden geconfronteerd en van de expertise op het gebied van modellering. De LSHTM blijft betrokken bij de ontwikkeling van TIME-modellen, maar is niet langer leidend in de implementatie.

Implementatie van TIME past goed bij de activiteiten van het Tuberculosefonds als de leidende technische partner van The People-Centered Framework for TB programming: Development of Optimised National Strategic Plans (NSPs). Dit framework is gezamenlijk ontwikkeld door de Bill & Melinda Gates Foundation, het Koninklijk Instituut voor de Tropen Nederland, de Wereldgezondheidsorganisatie, Linksbridge SPC en TB MAC en verfijnd door het Tuberculosefonds om landen de nodige tools te bieden om hun NSP’s te optimaliseren in overeenstemming met de End TB-strategie, de doelstellingen voor Social Development Goals en nationale verplichtingen.

Als de modellen worden gekoppeld aan het People-Centered Framework, blijven de modellen gebaseerd op de programmatische realiteit en behoeften, terwijl ze ook profiteren van het brede scala aan eigen technische expertise bij het Tuberculosefonds. Tegelijkertijd is het ook direct beschikbaar om de potentiële epidemiologische en economische impact van verschillende interventies te verkennen op kritische beslissingspunten in strategische ontwikkeling, programmaplanning en management.

Het TIME Model-pakket bestaat uit de volgende modules:

  • TIME Estimates: kwantificeert de huidige TBC en overlappende TBC / hiv-belasting in het land.
  • TIME Impact: kwantificeert en biedt meer inzicht in de huidige epidemiologische belasting (TIME Estimates en TIME Impact), projecteert hoe deze in de toekomst kan veranderen door middel van geplande NTP-activiteiten (TIME Impact).
  • TIME Economics: koppelt NTP-activiteiten aan de kosten en maakt prioritering van activiteiten mogelijk om de allocatieve efficiëntie van het programma te verbeteren.
  • One Health TB: Stelt gedetailleerd TBC-budget en projecties op voor intern NTP-gebruik, voor binnenlandse (treasury-afdeling) of internationale (bijv. Global Fund) financiers.

 

Voor vragen, neem gerust contact met ons op:

jens.levy@kncvtbc.org