Ik word supporter van het Tuberculosefonds
en steun met een éénmalige bijdrage!

Ik word supporter met een jaarlijkse bijdrage

Zo werkt de KNCV poeptest

Met de eenvoudige poeptest van KNCV Tuberculosefonds kan binnen twee uur worden vastgesteld of een kindje TBC heeft. Dit is baanbrekend, want tot nog toe kan dat alleen met pijnlijke en traumatiserende onderzoeken. Hoe de poeptest precies werkt, zie je in dit filmpje.

Wat is tuberculose precies?

Aan tuberculose, ofwel TBC of de tering, sterven wereldwijd elke dag ruim 4.000 mensen. Maar wat is TBC precies, hoe kan je het oplopen en wat zijn de symptomen en de behandeling? In dit animatiefilmpje wordt het kort en helder uitgelegd.

Drollen trekken de aandacht

‘Laat jij TBC ook een poepie ruiken?’ Wie op Wereld Stop Tuberculosedag (24 maart) aan het winkelen was in Rotterdam, Den Haag, Den Bosch of Utrecht, had grote kans om deze vraag voorgeschoteld te krijgen. Straatteams in drollenpakken vroegen op deze manier aandacht voor de meest dodelijke infectieziekte ter wereld én de pijnloze poeptest van KNCV Tuberculosefonds. Hiermee kan TBC bij kinderen gemakkelijk worden opgespoord, waardoor zij op tijd kunnen worden behandeld en kunnen genezen.

De ‘drollen’ trokken veel bekijks in de verschillende steden. En dat was precies de bedoeling van het Nederlandse KNCV Tuberculosefonds. Want in Nederland mag de ziekte dan onder controle zijn, wereldwijd gaan er elke dag ruim 4.000 mensen, waaronder 640 kinderen aan dood. Onnodig!

Meest gestelde vragen

Klik hier voor de meestgestelde vragen.