49ste Union World Conference on Lung Health

De Union World Conference on Lung Health is werelds grootste bijeenkomst van artsen, verpleegkundigen, wetenschappers, beleidsmakers, politici en activisten die zich inzetten om een eind te maken aan lijden veroorzaakt door longziekten. Specifieke focus ligt op de uitdagingen die de lage- en middeninkomslanden hebben: 80 procent van de 10 miljoen mensen die elk jaar overlijden door longziekten komen uit ontwikkelingslanden.

De 49ste Union World Conference on Lung Health in Den Haag brengt ruim 4.000 professionals uit meer dan 125 landen bij elkaar voor een 4-daags programma. Naast het congres voor professionals is er ook een publieksprogramma. In 1967 was Nederland voor het laatst gastheer van dit internationale congres.

De eerste internationale tbc-conferentie werd in 1867 gehouden, ver voordat de oorzaak van tuberculose was ontdekt door Professor Robert Koch in 1882. De Union is ontstaan uit een samenwerking van gedreven experts die de ‘witte plaag’ – tuberculose – de wereld uit wilden helpen. The International Union Against Tuberculosis and Lung Disease (IUAT) is in 1920 opgericht door 31 nationale longorganisaties tijdens de eerste naoorlogse conferentie over tuberculose in Parijs.

Meer informatie