Dear visitor

It looks like you want to view this
website in a different language.

Please click here to view this website in English.
icon

TBC-sponsorloop: wandel mee en laat TBC een poepie ruiken

Op zondag 30 juni 2019 vindt de eerste editie van de TBC-sponsorloop plaats. Op het landgoed van oud-sanatorium Zonnestraal zijn die dag bijzondere wandelroutes van 3, 4,5 en 9 kilometer uitgezet. Met het wandelevenement wordt geld opgehaald voor de strijd tegen de meest dodelijke infectieziekte ter wereld. Dit jaar vragen we aandacht voor de pijnloze TBC-poeptest die we hebben ontwikkeld en toegankelijk willen maken voor alle kinderen, wereldwijd. Wij vragen hiervoor uw hulp en bieden een geweldige, sportieve middag en gezellig samenzijn in een prachtige omgeving.

Inschrijven en sponsors werven

De inschrijving voor de TBC-sponsorloop begint op maandag 6 mei 2019. Deelname kost 10,- euro per persoon. Daarnaast is het de bedoeling dat mensen ú gaan sponsoren voor uw inzet. Het concept is u vast bekend: u heeft waarschijnlijk regelmatig uw (klein)kind of buurkind gesponsord bij een sponsorloop op school of via een sportclub. Nu zijn de rollen omgedraaid en kunnen uw (klein)kinderen, vrienden en familie uw inzet tegen TBC voor 1,- euro per gewandelde kilometer steunen. En ze zijn natuurlijk ook van harte welkom om zelf mee te doen en zich te laten sponsoren. Zodra de inschrijving is geopend, leest u hoe het sponsoren precies werkt.

Stuur mij een email zodra de inschrijving geopend is:

Activiteiten naast het wandelen

Voor en na het wandelen zijn er rond oud-sanatorium Zonnestraal diverse activiteiten. Zo is er voor de kinderen die u komen aanmoedigen een bijzondere speurtocht. De andere activiteiten – die uiteraard in het teken staan van TBC-bestrijding én de geschiedenis van Zonnestraal – maken we de komende periode bekend.

Over Zonnestraal

Zonnestraal in Hilversum werd in 1928 geopend als arbeids- en nazorgkolonie voor aan TBC-lijdende diamantbewerkers. Het maximaal benutten van licht, lucht en ruimte maakte Zonnestraal uniek. Tegenwoordig geldt het complex als icoon van het Nieuwe Bouwen en het is een inspirerend en belangrijk monument in de internationale TBC-bestrijding.
Zonnestraal omvat zo’n 116 hectare bos, heide, akkerland, weiland en enggronden. Het is gelegen in een gevarieerd landschap van bos en heide op de overgang van het laagveengebied van Loosdrecht naar de dekzandgronden van de Utrechtse Heuvelrug. Dit is een prachtige omgeving voor een mooie wandeling. Meer over Zonnestraal is hier te vinden.

Wij laten TBC een poepie ruiken

Elke dag sterven wereldwijd ruim 4.000 mensen aan TBC, waaronder 640 kinderen. Onnodig! In Nederland is de ziekte onder controle en KNCV Tuberculosefonds zet zich in om de ziekte ook wereldwijd een halt toe te roepen. De door ons ontwikkelde poeptest waarmee TBC gemakkelijk bij kinderen kan worden opgespoord, is daarvan een mooi voorbeeld. Hierdoor kunnen kinderen op tijd worden behandeld én genezen. ‘Wij laten TBC een poepie ruiken! Jij ook?’ is daarom onze slogan en we waarderen het enorm als u ons steunt door mee te doen aan de TBC-sponsorloop.