Dear visitor

It looks like you want to view this
website in a different language.

Please click here to view this website in English.
icon

Op zondag 30 juni 2019 vindt de eerste editie van de TBC-sponsorloop plaats. Elke dag sterven wereldwijd 640 kinderen aan tuberculose (TBC). Onnodig! Dit jaar willen wij met onze sponsorloop daarom aandacht vragen voor de simpele TBC-poeptest die we hebben ontwikkeld. Met de eenvoudige, pijnloze poeptest van KNCV Tuberculosefonds kan TBC worden opgespoord. Kinderen kunnen daardoor op tijd worden behandeld en genezen. Mede dankzij de opbrengst van onze TBC-sponsorloop willen wij de poeptest toegankelijk maken voor alle kinderen, wereldwijd.

Op het landgoed van oud-sanatorium Zonnestraal in Hilversum zijn daarom op 30 juni bijzondere wandelroutes van drie, vierenhalf en negen kilometer uitgezet. Het startsein zal plaatsvinden om 11:00 uur voor alle wandelroutes. Wij vragen uw hulp in de strijd tegen tuberculose (TBC), de meest dodelijke infectieziekte ter wereld en bieden in ruil hiervoor een geweldige, sportieve middag en gezellig samenzijn in een prachtige omgeving.

Ik loop mee

 

“Ik ben Jolanda Oostendorp, 39 jaar en moeder van Tomas (8). Ik doe mee met de TBC-sponsorloop, omdat ik zelf heb ervaren hoe belangrijk het is dat er goede behandeling en zorg voorhanden is wanneer je tuberculose hebt. Mijn zoon en ik hadden 4 jaar geleden tuberculose en dat was een heftige periode in ons leven. Maar door goede behandeling zijn we er weer bovenop gekomen. Iedereen verdient een goede behandeling en daar lopen wij graag wat kilometers voor!”