Waarom zou u ons steunen ?

Tuberculose is een besmettelijke infectieziekte die zonder behandeling dodelijk kan zijn. Er sterven jaarlijks over de hele wereld 1,5 miljoen mensen aan TBC. Dat is onnodig, want met goede medicijnen en de juiste behandeling is TBC goed te genezen.

KNCV Tuberculosefonds werkt over de hele wereld aan duurzame TBC-bestrijding. Onze artsen, verpleegkundigen, onderzoekers en specialisten werken daarbij altijd samen met lokale overheden en organisaties. Tijdens ons advieswerk leiden we lokaal mensen op, we doen onderzoek en delen onze kennis binnen internationale platforms. Zo voorkomen we verspreiding van de ziekte, maken we behandeling voor meer mensen mogelijk en redden we levens. Helpt u mee? Samen kunnen we TBC stoppen!

Verhalen

 • Het verhaal van Betty en Wonde

 • Mobiele gehoortest voorkomt doofheid

 • Lees meer over Wat kunt u doen

  Het verhaal van Betty en Wonde

  Het jonge gezin van Betty en Wonde werd ernstig getroffen toen ze beiden tbc kregen. Hoe voorkomen ze dat hun tweeling ook ziek wordt?

 • Lees meer over Wat kunt u doen

  Mobiele gehoortest voorkomt doofheid

  Je leven redden, maar je gehoor verliezen. Voor overlevers van multiresistente tuberculose in Botswana was dat nogal eens een feit. Maar nu is er een oplossing.