Dear visitor

It looks like you want to view this
website in a different language.

Please click here to view this website in English.
icon

Waarom zou jij ons steunen ?

Tuberculose is een besmettelijke infectieziekte die zonder behandeling dodelijk kan zijn. Er sterven jaarlijks over de hele wereld 1,7 miljoen mensen aan tbc. Dat is onnodig, want met goede medicijnen en de juiste behandeling is tbc goed te genezen.

KNCV Tuberculosefonds werkt over de hele wereld aan duurzame tbc-bestrijding. Onze artsen, verpleegkundigen, onderzoekers en specialisten werken daarbij altijd samen met lokale overheden en organisaties. Tijdens ons advieswerk leiden we lokaal mensen op, we doen onderzoek en delen onze kennis binnen internationale platforms. Zo voorkomen we verspreiding van de ziekte, maken we behandeling voor meer mensen mogelijk en redden we levens. Help je mee? Samen kunnen we tbc stoppen!

Verhalen

 • Socutera filmpje 'stop de teller'

 • Het verhaal van Betty en Wonde

 • Mobiele gehoortest voorkomt doofheid

 • Lees meer over Wat kun jij doen ?

  Socutera filmpje 'stop de teller'

  Workinesh was pas 7 jaar oud toen werd ontdekt dat ze multiresistente tuberculose had. Help mee tbc te voorkomen, stop de teller!

 • Lees meer over Wat kun jij doen ?

  Het verhaal van Betty en Wonde

  Het jonge gezin van Betty en Wonde werd ernstig getroffen toen ze beiden tbc kregen. Hoe voorkomen ze dat hun tweeling ook ziek wordt?

 • Lees meer over Wat kun jij doen ?

  Mobiele gehoortest voorkomt doofheid

  Je leven redden, maar je gehoor verliezen. Voor overlevers van multiresistente tuberculose in Botswana was dat nogal eens een feit. Maar nu is er een oplossing.