Dear visitor

It looks like you want to view this
website in a different language.

Please click here to view this website in English.
icon

Wolfheze conferentie

De Wolfheze conferentie is een belangrijke bijeenkomst van tbc-beleidsmakers en onderzoekers in de Europese regio. De bijeenkomst wordt iedere twee jaar georganiseerd door KNCV Tuberculosefonds in samenwerking met de Wereldgezondheidsorganisatie Europa en de European Center for Disease Prevention and Control (ECDC). Het is een uniek ontmoetingsplatform voor leiders van nationale tbc-bestrijdingsprogramma’s en wolfheze_general05beleidsmakers om ervaringen uit te wisselen tussen West en Oost-Europa en Centraal Azië.
Met een actief workshop programma dragen de deelnemers bij aan de ontwikkeling van nieuw tbc-bestrijdingsbeleid. Verschillende werkgroepen bereiden beleidsdocumenten voor over specifieke onderwerpen, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en specifieke expertise. Deze worden gedurende de conferentie besproken en bediscussieerd.

De conferentie ontleent zijn naam aan het plaatsje Wolfheze bij Arnhem, waar in de jaren 90 de eerste edities werden georganiseerd. Dankzij de betrokkenheid van de deelnemers wordt de bijeenkomst ook wel de Wolfheze beweging genoemd- een internationale denktank om te komen tot de meest effectieve beleidsmaatregelen voor tbc-bestrijding in Europa.