Dear visitor

It looks like you want to view this
website in a different language.

Please click here to view this website in English.
icon

 

Acteurs Imanuelle Grives en Peter Faber helpen mee om tuberculose de wereld uit te krijgen

Beroemde ex-tbc-patiënten zetten zich als ambassadeurs in voor lotgenoten

Actrice Imanuelle Grives zet zich graag in als ambassadeur voor de missie van KNCV Tuberculosefonds: tuberculose de wereld uit helpen. Imanuelle is sinds 2014 ambassadeur voor KNCV Tuberculosefonds. Voor haar een logische keuze: “Ik heb tuberculose gehad en kan het navertellen.”

imanuelle_lores_web_0Imanuelle: “Ik heb nooit gedacht dat ik tuberculose kon krijgen, het was ver van mijn bed, maar het overkwam me toch. Ik heb een heftige tijd meegemaakt, maar hoe ziek ik ook was, ik ben nooit bang geweest om dood te gaan. Nu weet ik dat elke dag bijna 5.000 mensen aan tuberculose sterven. Elke dag!”
Onlangs reisde Imanuelle naar Ethiopië om met eigen ogen te zien wat de tbc-epidemie daar voor invloed heeft op patiënten en hun gezinnen, en hoe KNCV Tuberculosefonds de mensen helpt om verspreiding van de infectieziekte te stoppen.

Lees hier haar hele verhaal.

Peter FaberTuberculose als kind
Ook acteur Peter Faber heeft tuberculose gehad en kan het navertellen. Hij vertelt graag over hoe hij als elfjarig kind tuberculose kreeg.
Peter: “Ik heb zelf als kind tbc gehad, en genezen… Ik werd genezen door vetmesten, ik lag zeven maanden te kuren. Alleen nu doemt het steeds weer op, die tbc.”
Sinds 2009 is Peter ambassadeur van KNCV Tuberculosefonds. Voor de Stop TBC campagne van KNCV Tuberculosefonds gaf hij diverse interviews en optredens, steeds met de boodschap dat iedereen van deze ziekte kan genezen. In Corpus – Reis door de Mens kunnen bezoekers zelfs een quiz doen met een virtuele Peter Faber en daarna met hem op de foto!

Kitty van Weezenbeek, Algemeen Directeur van KNCV Tuberculosefonds, is heel blij met de actieve betrokkenheid van Imanuelle en Peter:

“Met ambassadeurs als Peter Faber en Imanuelle Grives krijgt onze missie aandacht bij een groter publiek.”