KNCV ondertekent de verklaring van Bali over Tbc en Diabetes

De eerste wereldtop over tuberculose en diabetes op Bali, Indonesië werd op 3 november jl. afgesloten met de Verklaring van Bali. Namens KNCV Tuberculosefonds ondertekende Algemeen Directeur Kitty van Weezenbeek.

“Natuurlijk ondertekent KNCV de verklaring!” Aldus Kitty van Weezenbeek. “Deze wereldtop bracht tuberculose- en diabetesexperts bij elkaar en onze conclusie is helder: door goede samenwerking kunnen we veel sterfgevallen voorkomen. KNCV bundelt daarom onze krachten met onze collega’s in de diabeteszorg in de landen die kampen met een hoge last van beide ziekten. Daarnaast zal KNCV door onderzoeksactiviteiten bijdragen aan de wetenschappelijke basis voor een kosteneffectieve aanpak van deze zorgwekkende dubbele epidemie.”

Tuberculose en diabetes zijn wereldwijd twee van de grootste gezondheidsuitdagingen van deze tijd, aldus de Verklaring van Bali. En daar waar tuberculose en diabetes samen veel vóórkomen dreigt nu een dubbele epidemie. Het brengt zelfs de geboekte winst in de strijd tegen tuberculose in gevaar. Tijdig en slagvaardig handelen moet voorkomen dat veel mensen onnodig sterven, leert ons de ervaring met de andere dubbele epidemie: de combinatie hiv/aids en tuberculose.

Meer over de wereldtop over tbc en diabetes.

KNCV Signs Bali Declaration