Dear visitor

It looks like you want to view this
website in a different language.

Please click here to view this website in English.
icon

KNCV Tuberculosefonds (KNCV) ondersteunt al meer dan 115 jaar de TBC-bestrijding in Nederland. Dit doen wij in samenwerking met GGD’en, het RIVM CIb, professionele beroepsorganisaties (zoals NVALT, NVMM, NVHB, NVK, V&VN, MTM BeVe) en universiteiten. Maar ook in samenwerking met tuberculose-patiënten.

De consulenten van Team Nederland & Eliminatie van KNCV geven daar waar nodig advies en technische ondersteuning aan professionals die werkzaam zijn binnen de TBC-bestrijding in Nederland. Daarnaast vertegenwoordigen zij de Nederlandse TBC-bestrijding tijdens nationale en internationale publieke discussies en kennisuitwisselingen.

KNCV heeft ad hoc en structureel overleg met overheid en samenwerkingspartners over het beleid rondom TBC-bestrijding in Nederland. In nauwe samenwerking met het RIVM faciliteert KNCV vijfjaarlijkse internationale reviews en het schrijven van het Nationaal Plan voor de TBC-bestrijding.

Op deze website voor zorgprofessionals en beleidsmakers vindt u informatie over een aantal relevante activiteiten van KNCV in Nederland. Te weten:

  1. Ondersteuning van patiënten; lotgenotencontact, patiëntenparticipatie en Fonds Bijzondere Noden
  2. Richtlijnen; de ondersteuning van professionele richtlijnen en besluitvorming in de Commissie Praktische Tuberculosebestrijding (CPT)
  3. Onderzoek; de evaluatie van screeningsprogramma’s en operationeel onderzoek
  4. Voorlichtingsmaterialen; voor patiënten en algemeen publiek
  5. Bij- en nascholing; het verzorgen en ondersteunen van onderwijs over tuberculose
  6. Digitale zorg; toepassingen en ervaringen uit de praktijk