KNCV Tuberculosefonds en de Postcode Loterij 

KNCV Tuberculosefonds is sinds 2018 één van de beneficiënten van de Nationale Postcode Loterij; de grootste goede doelen loterij van Nederland. Vanaf 2018 ontvangt KNCV Tuberculosefonds jaarlijks een geweldige bijdrage van €900.000,00 uitgekeerd. Algemeen directeur Kitty van Weezenbeek:

“Een enorme steun voor ons werk om tuberculose, de meest dodelijke infectieziekte ter wereld, de wereld uit te krijgen, waarvoor wij de deelnemers van de Loterij hartelijk danken!”

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 2,8 miljoen Nederlanders mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen de deelnemers 99 goededoelenorganisaties met de helft van de lotprijs. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 5 miljard euro aan mens en natuur gegeven

Sinds 2005 is het format van de Postcode Loterij ook internationaal uitgerold en inmiddels actief in het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Duitsland waar de People’s Postcode Lottery, de Svenska PostkodLotteriet en de Deutsche Postcode Lotterie fondsen werven voor goede doelen. In Nederland werkt de Nationale Postcode Loterij samen met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij binnen de Goede Doelen Loterijen. Novamedia/ Postcode Loterijen is de op twee na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.

Meespelen voor KNCV Tuberculosefonds in de Postcodeloterij?

https://www.postcodeloterij.nl/goede-doelen/overzicht/kncv-tuberculosefonds