Prestigieuze nieuwe post voor Frank Cobelens

Frank Cobelens, wetenschappelijk directeur van KNCV Tuberculosefonds, wordt per 1 januari 2016 de nieuwe bestuursvoorzitter van het Amsterdam Institute for Global Health and Development (AIGHD) in Amsterdam. Hij volgt in deze functie professor Joep Lange op, die in juli 2014 om het leven kwam bij de ramp met vlucht MH17.

De nieuwe post betekent dat professor Cobelens als wetenschappelijk directeur van KNCV aftreedt per 1 januari 2016.  Hij blijft echter aan KNCV Tuberculosefonds verbonden als wetenschappelijk adviseur, en nauw betrokken bij grote onderzoeksprojecten zoals de Challenge TB core projects.

Frank Cobelens is thans reeds deeltijdhoogleraar epidemiologie van armoedeziekten bij het Academisch Medisch Centrum (AMC) en het AIGHD. Deze overgang betekent een versterking en uitbreiding van de wetenschappelijke samenwerking tussen KNCV Tuberculosefonds en het interdisciplinaire AIGHD, en zal het onderzoek bij KNCV een sterke academische inbedding geven.

Kitty van Weezenbeek, algemeen directeur: “Hoewel ik het  erg jammer vind om mijn mededirecteur te verliezen, ben ik zeer verheugd met de benoeming van Frank Cobelens voor deze prestigieuze post. Ik weet zeker dat hij op uitstekende wijze de visie en ambitie zal door ontwikkelen van onze dierbare en zeer gemiste vriend en lid van onze Raad van Toezicht, Joep Lange. We blijven nauw met elkaar samenwerken om de toppositie uit te dragen die Nederland heeft in onderzoek en innovatie op het gebied van tbc-bestrijding.”

 

Help mee voor een wereld zonder tuberculose

Tuberculose is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door een bacterie, de Mycobacterium tuberculosis.

De meest gestelde vragen over tuberculose:

Wat is tuberculose?

Hoe merk ik dat ik tuberculose heb?

Is tuberculose altijd besmettelijk?

Bestaat er een vaccinatie tegen tuberculose?

Overzicht van alle vragen

Om TBC de wereld uit te krijgen is uw support onmisbaar!

Doneren:

Eénmalig of maandelijks

Donatie opzeggen

Nalaten met een goed gevoel

Neem KNCV Tuberculosefonds op in uw testament

Heeft u iets te vieren?

Doneer aan KNCV Tuberculosefonds via geef.nl

Steun ons gratis bij een boeking via booking.com

Booking.com/supportkncvtbc

Deel uw ervaring met tuberculose

Dwalen in verhalen

Wereldwijd sterven elke dag nog ruim 4.000 mensen aan TBC. Onnodig, want tuberculose is te genezen!

Wat wij doen

Over ons

Waar we werken wereldwijd

Voor zorgprofessionals in Nederland

Bij- en nascholing

Onderzoek

Ondersteuning van patienten

Bezoek adres

KNCV Tuberculosefonds
Maanweg 174
2516 AB Den Haag
+31 70 416 7222

OPEN IN GOOGLE MAPS

Post adres

Postbus 146
2501 CC Den Haag

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.