Prestigieuze nieuwe post voor Frank Cobelens

Frank Cobelens, wetenschappelijk directeur van KNCV Tuberculosefonds, wordt per 1 januari 2016 de nieuwe bestuursvoorzitter van het Amsterdam Institute for Global Health and Development (AIGHD) in Amsterdam. Hij volgt in deze functie professor Joep Lange op, die in juli 2014 om het leven kwam bij de ramp met vlucht MH17.

De nieuwe post betekent dat professor Cobelens als wetenschappelijk directeur van KNCV aftreedt per 1 januari 2016.  Hij blijft echter aan KNCV Tuberculosefonds verbonden als wetenschappelijk adviseur, en nauw betrokken bij grote onderzoeksprojecten zoals de Challenge TB core projects.

Frank Cobelens is thans reeds deeltijdhoogleraar epidemiologie van armoedeziekten bij het Academisch Medisch Centrum (AMC) en het AIGHD. Deze overgang betekent een versterking en uitbreiding van de wetenschappelijke samenwerking tussen KNCV Tuberculosefonds en het interdisciplinaire AIGHD, en zal het onderzoek bij KNCV een sterke academische inbedding geven.

Kitty van Weezenbeek, algemeen directeur: “Hoewel ik het  erg jammer vind om mijn mededirecteur te verliezen, ben ik zeer verheugd met de benoeming van Frank Cobelens voor deze prestigieuze post. Ik weet zeker dat hij op uitstekende wijze de visie en ambitie zal door ontwikkelen van onze dierbare en zeer gemiste vriend en lid van onze Raad van Toezicht, Joep Lange. We blijven nauw met elkaar samenwerken om de toppositie uit te dragen die Nederland heeft in onderzoek en innovatie op het gebied van tbc-bestrijding.”