Bill Gates bij paneldebat ‘From Innovation to Impact’

Op dinsdag 26 januari organiseren KIT (Koninklijk Instituut voor de Tropen) en KNCV Tuberculosefonds samen met de Bill & Melinda Gates Foundation het paneldebat ‘From Innovation to Impact’. Gastsprekers zijn arts en statisticus dr. Hans Rosling en prominent filantroop dhr. Bill Gates.1024px-Bill_Gates_-_World_Economic_Forum_Annual_Meeting_Davos_2008_number2

Prominente vertegenwoordigers uit wetenschap, non-gouvernementele organisaties (NGO’s) en bedrijfsleven debatteren met elkaar over de vraag wat er nodig is om de Sustainable Development Goals, specifiek op het gebied van voedselveiligheid en volksgezondheid (tuberculosebestrijding), te realiseren.

Van innovatie naar impact

In 2015 presenteerden de Verenigde Naties de Sustainable Development Goals 2030. Alleen met innovatieve benaderingen, nieuwe producten en sector overschrijdende samenwerkingen kunnen deze ambitieuze doelstellingen worden gerealiseerd.

Hoe kan fundamenteel wetenschappelijk onderzoek in de praktijk wereldwijd toegepast worden? Hoe kunnen overheden, het bedrijfsleven en NGO’s door samen te werken meer impact hebben? Hoe ziet de ‘roadmap’ van research and development (R&D) naar innovatie naar grootschalige toepassing in de praktijk er uit? En wat kunnen we leren van (Nederlandse) successen en best practices?

Na de introductie door Hans Rosling gaan de volgende deelnemers tijdens twee opeenvolgende debatten met elkaar in discussie.

Deelnemers panel Public Heath & TB:

  • Reina Buijs, Ministerie van Buitenlandse Zaken
  • Frank Cobelens, Scientific Advisor, KNCV Tuberculosis Foundation
  • Walter van Kuijen, Senior VP of Global Government & Public Affairs, Philips
  • Hanneke Schuitemaker, Director of Vaccine Development Jansen Diagnostics

Deelnemers panel Food Security & Nutricion:

  • Louise Fresco, President of the Executive Board, Wageningen Universiteit
  • Berry Marttin, Member Executive Board Rabobank
  • Bart de Steenhuijsen Piters, Head of Sustainable Economic Development & Gender KIT

De discussie wordt afgesloten met een gesprek tussen Bill Gates en staatsecretaris van Economische Zaken Martijn van Dam.

Meer informatie: http://www.kit.nl/kit/panel-debate-from-innovation-to-impact/

Deze bijeenkomst is alléén toegankelijk via een uitnodiging.