KNCV Tuberculosefonds blij met de bijdrage van de Vriendenloterij

KNCV Tuberculosefonds heeft op 2 februari jl. tijdens het Goed Geld Gala 715.777 euro ontvangen van de VriendenLoterij.
De symbolische cheque is door Marieke van Schaik (Managing Director van de Vriendenloterij) overhandigd aan Dina Boonstra (Voorzitter Raad van Toezicht), Lucian Roeters (Directeur Financiën) en Monica Kiezebrink (Hoofd Communicatie en Fondsenwerving). KNCV Tuberculosefonds kreeg 80.676 euro aan geoormerkte donaties(vorig jaar: 73.213 euro) en 635.101 euro als ongeoormerkte bijdrage van de VriendenLoterij zelf.

KNCV Tuberculosefonds is erg blij met de cheque. Dankzij de steun van de Vriendenloterij kunnen we de tbc-bestrijding in Nederland op hoog niveau houden, en tbc-patiënten helpen die een extra steuntje in de rug nodig hebben. Hartelijk dank ook aan de VriendenLoterij-deelnemers van wie iedere maand de helft van de inleg naar goede doelen gaat!
Inmiddels speelt bijna een half miljoen Nederlanders mee voor 49 goede doelen en ruim 3.200 clubs en verenigingen in Nederland.

Speel mee met de Vriendenloterij. Uniek aan de VriendenLoterij is dat u zelf kunt bepalen voor welk goed doel u meespeelt. De helft van uw inleg gaat iedere maand naar het goede doel van uw keuze.

Tuberculose in Nederland
Ondanks dat tuberculose in Nederland goed onder controle is, werden in 2014 823 patiënten met tuberculose geregistreerd, waarvan 201 patiënten met de meest besmettelijke vorm (“open tuberculose”).

In Nederland is tuberculose over het algemeen een goed te behandelen infectieziekte. Wereldwijd sterven er echter elk jaar nog 1,5 miljoen mensen aan tuberculose.

KNCV Tuberculosefonds deelt haar expertise niet alleen in Nederland maar ook met ontwikkelingslanden en opkomende markten, zodat tuberculose in een vroeg stadium bij de bron wordt opgespoord en effectief wordt behandeld.