Win een reportagereis

Ben jij een jonge journalist die niet bang is om een verhaal te pitchen en zin heeft om een buitenlandreportage te maken over gezondheid? Meld je aan en maak kans op een masterclass én publicatie van je artikel in OneWorld Magazine!

OneWorld heeft samen met Aids Fonds/STOP AIDS NOW! en KNCV Tuberculosefonds voor aankomende journalisten een journalistieke masterclass ontwikkeld gericht op de rol van Nederland op het gebied van het verbeteren van gezondheid wereldwijd. Het uiteindelijke doel is dat je buitenlandreportage gepubliceerd wordt in OneWorld Magazine.

Masterclass
Graag nodigen we je uit om je aan te melden voor onze masterclass Journalistiek & Global Health. De masterclass is een inhoudelijke voorbereiding op de mogelijke reis die je wint met je pitch. Je krijgt informatie over welke gezondheidsonderwerpen er nu spelen in verschillende landen in Afrika en Azië. Je leert er wat constructieve journalistiek is en hoe je goede, bruikbare informatie verzamelt tijdens je reis. Redacteuren vertellen over hun ervaringen tijdens het reizen en geven je tips & trics. Je krijgt een beeld van hoe je een reportagereis voorbereidt en waar de problemen, uitdagingen en oplossingen rond het thema mondiale gezondheid liggen.

De pitch
Na de masterclass krijg je de gelegenheid om jouw voorstel voor een reportagereis te pitchen aan een jury. Als jij het meest aansprekende voorstel levert, ga je op reis om een reportage te maken en wordt jouw artikel gepubliceerd in OneWorld.

Voor wie
Ben je een (aankomend) journalist jonger dan 26 jaar en heb je affiniteit met gezondheidskwesties wereldwijd, meld je dan aan voor deze uitdaging!

Aanmelden

Stuur je aanmelding met korte motivatie, cv en een door jou geschreven tekst (kort verhaal, blog, bericht of artikel) vóór 1 maart 2016 naar: globalhealthpitch@oneworld.nl.

OneWorld, Aids Fonds/STOP AIDS NOW! en KNCV Tuberculosefonds bekijken alle inzendingen en maken een selectie van vijf veelbelovende kandidaten. De masterclass zal vervolgens plaatsvinden op 9 maart en de pitch op 16 maart. Alle aanmeldingen krijgen bericht over de uitslag. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

De Global Health Pitch Challenge is een initiatief van OneWorld, Aids Fonds/STOP AIDS NOW! en KNCV Tuberculosefonds.