Opening Joep Lange Instituut

Dinsdag, maart 15, 2016

Vandaag is de opening van het Joep Lange Instituut in Amsterdam.
In juli 2015, bijna een jaar na de ramp met de MH17, werd de oprichting van het Joep Lange Instituut en de Joep Lange leerstoel en Fellows-programma aangekondigd. Het Instituut zal de unieke combinatie van wetenschappelijk onderzoek, pragmatisme en actie die Joep Lange kenmerkte voortzetten.

Kitty van Weezenbeek, directeur: “KNCV Tuberculosefonds mist Joep nog steeds, hij was een wijs en inspirerend lid van de KNCV raad van toezicht. Het is prachtig dat zijn werk en ‘out of the box’ denken voortleeft in een nieuw instituut, waar jonge enthousiaste medewerkers hand in hand met internationale leiders in hun vakgebied zal werken. KNCV Tuberculosefonds kijkt uit naar een nauwe en doeltreffende samenwerking met het Joep Lange Instituut”.

Joep Lange was lid van de Raad van Toezicht van KNCV Tuberculosefonds en was van onschatbare waarde voor KNCV Tuberculosefonds en de strijd tegen tbc en hiv.

Meer info: http://www.joeplangeinstitute.org/