Donderdag 24 maart Wereld Stop Tuberculose dag 2016

Wereld Stop TBC dag is elk jaar op 24 maart, deze dag staat wordt over de hele wereld stil gestaan bij de ernst van de infectieziekte tuberculose. In Nederland gebeurt dat door KNCV Tuberculosefonds en de GGD’en.
Nu nog is tuberculose een epidemie in een groot deel van de wereld, die de dood van bijna 1,5 miljoen mensen per jaar, meestal in de ontwikkelingslanden. Wereld Stop Tuberculose dag herdenkt de dag in 1882 waarop Dr. Robert Koch de wetenschappelijke wereld verbaast door aan te kondigen dat hij de oorzaak van tuberculose, de Tuberkelbacil had ontdekt. Op het moment van zijn aankondiging in Berlijn, woedde tbc door Europa en Amerika, en veroorzaakte de dood van een op de zeven mensen. Koch’s ontdekking opende de weg naar diagnose en genezing van tuberculose.