KNCV verwelkomt steun Tweede Kamer aan Global Fund

KNCV Tuberculosefonds werkt nauw samen met de overheden en maatschappelijke organisaties in landen die zwaar getroffen zijn door tbc en de combinatie van tbc en hiv. KNCV verwelkomt het initiatief van Stientje van Veldhoven (D66) en Roelof van Laar (PvdA), dat steun kreeg van onder andere CDA, ChristenUnie, GroenLinks, PvdD, Denk en 50-Plus om een extra tien miljoen euro beschikbaar te maken voor het Global Fund. Omdat de Amerikaanse overheid elke bijdrage met de helft verhoogt, ontvangt het Fonds 15 miljoen Euro in totaal extra. Het voorstel van D66 en de PvdA erkent dat het Global Fund een efficiƫnt en effectief financieringsmechanisme is in de bestrijding van tbc, hiv/aids en malaria. Wereldwijd komt driekwart van de externe financiering voor de bestrijding van tbc vanuit het Global Fund. Investeren in tbc-bestrijding heeft een hoog rendement, redt levens en draagt actief bij aan een veiligere en gezondere toekomst voor ons allemaal.