Prachtige bijdrage van de Vriendenloterij voor KNCV

KNCV Tuberculosefonds is erg blij met de cheque van € 710.975 van de Vriendenloterij. Dankzij de steun van de Vriendenloterij kunnen we de tbc-bestrijding in Nederland op hoog niveau houden, en tbc-patiënten helpen die een extra steuntje in de rug nodig hebben. Hartelijk dank ook aan de VriendenLoterij-deelnemers van wie iedere maand de helft van de inleg naar goede doelen gaat!

Speel mee met de Vriendenloterij. Uniek aan de VriendenLoterij is dat u zelf kunt bepalen voor welk goed doel u meespeelt. De helft van uw inleg gaat iedere maand naar het goede doel van uw keuze.

Tuberculose in Nederland
Ondanks dat tuberculose in Nederland goed onder controle is, werden in 2014 823 patiënten met tuberculose geregistreerd, waarvan 201 patiënten met de meest besmettelijke vorm (“open tuberculose”).

KNCV Tuberculosefonds deelt haar expertise niet alleen in Nederland maar ook met ontwikkelingslanden en opkomende markten, zodat tuberculose in een vroeg stadium bij de bron wordt opgespoord en effectief wordt behandeld.