22.151 stemmen om tbc te stoppen!

Vandaag hebben we in het kader van Wereld Stop Tuberculose Dag 22.151 stemmen overhandigd aan Martin Boeree, voorzitter van het NL TB Research Forum. We vinden het geweldig dat zoveel mensen de bestrijding van tuberculose een steuntje in de rug geven. Want het is niet oké dat er vandaag de dag nog zoveel mensen aan tuberculose overlijden, terwijl dat niet nodig is.

“Met de unieke kennis die we in Nederland hebben kunnen we wereldwijd een verschil maken voor miljoenen tbc-patiënten. Het is enorm stimulerend om te merken dat zoveel mensen ons werk ondersteunen en hun stem laten horen tegen tbc.”

Dr. Martin Boeree, voorzitter NL TB Research Forum

KNCV Tuberculosefonds zet zich volledig in voor een wereld waarin niemand meer overlijdt aan tbc. Nederland heeft een cruciale bijdrage in onderzoek dat gedaan wordt naar tuberculose. Essentieel in het onderzoek naar tbc zijn preventie, diagnose en behandeling van de ziekte. Alleen op die manier is de wereld in staat om tuberculose te elimineren op een doeltreffende én kosteneffectieve manier.