KNCV Tuberculosefonds neemt afscheid van Lid Raad van Toezicht Dirk Dotinga

Op de Algemene Ledenvergadering van 10 mei 2017 heeft KNCV Tuberculosefonds afscheid genomen van Dirk Dotinga, die vijf jaar lang in de Raad van Toezicht zat. Tijdens deze vijf jaar was hij voor de Raad van Toezicht onder andere ook vice-voorzitter en voorzitter van de Audit Commissie.

Volgens Executive Director Kitty van Weezenbeek en Deputy Director Lucian Roeters zal zijn financiële expertise sterk worden gemist. Op de Algemene Ledenvergadering stelde Lucian Roeters, die als Finance Director ook lid is van de Audit Commissie, dat ze dankbaar is voor de manier waarop Dirk Dotinga zijn toezichthoudende rol heeft ingevuld: “Je gaf vertrouwen en ondersteuning en je kon precies die onderwerpen aankaarten waar de financiële risico’s zaten.”

Naast zijn lidmaatschap van de Raad van Toezicht voor KNCV Tuberculosefonds, was Dirk Dotinga ook maatschappelijk actief als voorzitter van het bestuur van Alzheimer Haaglanden en als bestuurslid van Stichting Noodopvang Haaglanden. Gedurende zijn professionele carrière heeft hij meer dan twintig jaar als financieel expert voor Shell International gewerkt.