Wereldconferentie bestrijding tbc en longziekten volgend jaar naar Den Haag

Wereldconferentie bestrijding tbc en longziekten volgend jaar naar Den Haag

Nederland biedt al meer dan 100 jaar een platform voor de strijd tegen tuberculose

Vandaag kondigde demissionair minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan dat in 2018 de Union World Conference on Lung Health in Nederland wordt gehouden. Deze jaarlijkse wereldconferentie richt zich op tbc-bestrijding en andere longziekten zoals astma en longontsteking, luchtvervuiling en anti-rookbeleid. KNCV Tuberculosefonds en de Gemeente Den Haag faciliteren dit congres dat van 24 tot 27 oktober 2018 zal plaatsvinden.

Iedereen heeft het recht om van tbc te genezen

Dit congres brengt ruim 4.000 artsen, wetenschappers, politici en patiënten bij elkaar met een gezamenlijk doel: tuberculose de wereld uit te krijgen,” zegt arts Kitty van Weezenbeek, Algemeen Directeur van KNCV Tuberculosefonds. Tuberculose is niet een ziekte van vroeger, maar een bedreiging voor de volksgezondheid, die elke 18 seconden ergens een leven eist. “Dit is onacceptabel, omdat we de ziekte goed kunnen behandelen. Nieuwe medicijnen bieden hoop aan patiënten met medicijnresistente tuberculose, voor wie tot voor kort geen genezing mogelijk was. Nederland heeft een unieke deskundigheid en innovatiekracht op dit gebied en het congres biedt een platform om die kennis breed te delen.”

Het thema van de conferentie: Declaring Our Rights: Social and Political Solutions benadrukt het belang van politiek commitment en een op mensenrechten gebaseerde benadering. Beiden zijn nodig om tuberculose de wereld uit te krijgen en de wereldwijde bedreiging van tabaksgebruik, luchtvervuiling en andere longziekten te verminderen. Als stad van vrede, welzijn en recht biedt Den Haag een unieke omgeving om wetenschap, mensenrechten en internationaal beleid te verbinden.

Geen passender plek dan Den Haag

José Luis Castro, Algemeen Directeur, The Union: “Tuberculose is de meest dodelijke infectieziekte ter wereld en treft vooral de allerarmsten. Dat 1,8 miljoen mensen per jaar sterven aan tbc – een ziekte die te genezen is – doet afbreuk aan de fundamentele rechten van de mens. Daarom organiseren we onze conferentie in 2018 in Den Haag, een stad met een historische traditie in de strijd voor sociale rechtvaardigheid. Er is geen beter passende plek dan Den Haag om dit standpunt met de wereld te delen en tot actie op te roepen.

Gemeente Den Haag: “KNCV Tuberculosefonds en Gemeente Den Haag hebben nauw samengewerkt om het congres naar de stad te halen. Het meerdaagse evenement past bij het internationale imago van Den Haag als internationale stad van vrede, welzijn en recht.”

Demissionair minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Karsten Klein wethouder gemeente Den Haag SEZH (Stedelijke Economie, Zorg en Havens)

Help mee voor een wereld zonder tuberculose

Tuberculose is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door een bacterie, de Mycobacterium tuberculosis.

De meest gestelde vragen over tuberculose:

Wat is tuberculose?

Hoe merk ik dat ik tuberculose heb?

Is tuberculose altijd besmettelijk?

Bestaat er een vaccinatie tegen tuberculose?

Overzicht van alle vragen

Om TBC de wereld uit te krijgen is uw support onmisbaar!

Doneren:

Eénmalig of maandelijks

Nalaten met een goed gevoel

Neem KNCV Tuberculosefonds op in uw testament

Heeft u iets te vieren?

Doneer aan KNCV Tuberculosefonds via geef.nl

Steun ons gratis bij een boeking via booking.com

Booking.com/supportkncvtbc

Deel uw ervaring met tuberculose

Dwalen in verhalen

Wereldwijd sterven elke dag nog ruim 4.000 mensen aan TBC. Onnodig, want tuberculose is te genezen!

Wat wij doen

Over ons

Waar we werken wereldwijd

Voor zorgprofessionals in Nederland

Bij- en nascholing

Onderzoek

Ondersteuning van patienten

Bezoek adres

KNCV Tuberculosefonds
Maanweg 174
2516 AB Den Haag
+31 70 416 7222

OPEN IN GOOGLE MAPS

Post adres

Postbus 146
2501 CC Den Haag

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.