Global Health Café van start om publiek te betrekken bij thema mondiale gezondheid

Nederland heeft veel expertise en een interessant verhaal te vertellen op het gebied van Global Health, mondiale gezondheid. Daarom vindt op maandag 20 november het eerste Global Health Café plaats, een initiatief van verschillende organisaties om aandacht te vragen voor het cruciale belang van mondiale gezondheid. Vier keer per jaar organiseren zij een Global Health Café waarin de trends op het gebied van mondiale gezondheid worden besproken en telkens één onderwerp wordt uitgediept. Tijdens het Café gaan meerdere stakeholders en publiek met elkaar in debat om zo Nederlandse kennis en kunde te versterken en geïnspireerd te raken door de verschillende initiatieven wereldwijd. Organisatoren van het Global Health Café zijn KNCV Tuberculosefonds, Amref, Cordaid, KIT, Wemos en Vice Versa.

Thema eerste Global Health Café: zorgpersoneel

Tijdens het eerste Global Health Café gaat Moderator Petra Stienen in gesprek met buitenlandse en Nederlandse gasten over het thema zorgpersoneel.

Eén van de sprekers tijdens het eerste Global Health Café is Mustapha Gidado, directeur van Challenge TB, het door KNCV Tuberculosefonds geleide tbc-bestrijdingsproject in 22 landen. Hij zal spreken vanuit het perspectief van zijn jarenlange ervaring in de publieke zorgsector van Nigeria op district-, staat- en landelijk niveau en vanuit zijn rol als directeur van Challenge TB.

Meer informatie over het eerste Global Health Café dat op maandagmiddag 20 november plaatsvindt bij het KIT (en aanmelden)

http://hetnieuwe.viceversaonline.nl/events/eerste-global-health-cafe/