Hoog Chinees bezoek op tuberculose-studiereis in Nederland

Een delegatie van het Chinese Tuberculosis Control and Prevention-programma bracht van 6 tot en met 9 november 2017 een bezoek aan Nederland. Deze studiereis werd georganiseerd door KNCV Tuberculosefonds.

De delegatie bestond uit zeven Chinese hoogwaardigheidsbekleders, waaronder de directeur van het National Center for Tuberculosis Control and Prevention, hoogleraar Lixia Wang. Bezocht werden onder meer de GGD’s in Amsterdam en Den Haag, evenals het Leids Universiteit Medisch Centrum. In een bliksembezoek aan het Leidse ziekenhuis van ongeveer twee uur vertelden hoogleraren Tom Ottenhoff, Sjaak Neefjes en Annemieke Geluk en dokter Sandra Arend over het Leidse onderzoek naar tuberculose, de zoektocht naar nieuwe geneesmiddelen en de diagnostiek van tuberculose in de kliniek en het veld. Hoogleraar Lixia Wang lichtte op haar beurt de rol van haar instituut in China toe.

Tom Ottenhof toonde zich verheugd over het bezoek: “Heel bijzonder dat deze Chinese delegatie speciaal naar het LUMC kwam om te horen over ons tuberculose-onderzoek. Dat biedt ook nieuwe interessante mogelijkheden om samen te werken, bijvoorbeeld op het gebied van de ontwikkeling van een diagnostische test.”

In het kader van de reis werd ook het hoofdkantoor van KNCV Tuberculosefonds bezocht waar de Chinese delegatie zich enthousiast uitliet over de goede en lange samenwerking met KNCV. Lixia Wang hield tot slot een inspirerende lezing over het succes van ‘TB Control in China’.

Help mee voor een wereld zonder tuberculose

Tuberculose is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door een bacterie, de Mycobacterium tuberculosis.

De meest gestelde vragen over tuberculose:

Wat is tuberculose?

Hoe merk ik dat ik tuberculose heb?

Is tuberculose altijd besmettelijk?

Bestaat er een vaccinatie tegen tuberculose?

Overzicht van alle vragen

Om TBC de wereld uit te krijgen is uw support onmisbaar!

Doneren:

Eénmalig of maandelijks

Nalaten met een goed gevoel

Neem KNCV Tuberculosefonds op in uw testament

Heeft u iets te vieren?

Doneer aan KNCV Tuberculosefonds via geef.nl

Steun ons gratis bij een boeking via booking.com

Booking.com/supportkncvtbc

Deel uw ervaring met tuberculose

Dwalen in verhalen

Wereldwijd sterven elke dag nog ruim 4.000 mensen aan TBC. Onnodig, want tuberculose is te genezen!

Wat wij doen

Over ons

Waar we werken wereldwijd

Voor zorgprofessionals in Nederland

Bij- en nascholing

Onderzoek

Ondersteuning van patienten

Bezoek adres

KNCV Tuberculosefonds
Maanweg 174
2516 AB Den Haag
+31 70 416 7222

OPEN IN GOOGLE MAPS

Post adres

Postbus 146
2501 CC Den Haag

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.