Nederlandse tbc-expertise & ervaring: wereldwijd erkend exportproduct

Den Haag – Op 16 en 17 november aanstaande wordt in Moskou de ministeriële bijeenkomst van de Wereldgezondheidsorganisatie gehouden met het thema ‘Ending TB in the Sustainable Development Era: a Multisectoral Response’.

Essentiële opstap
Deze conferentie vormt een essentiële opstap voor het opbouwen van het vereiste momentum voor het komende jaar waarin de wereldwijde tbc-bestrijding grote stappen zal moeten nemen om de tbc-epidemie een halt toe te roepen. Dit is broodnodig want het is letterlijk nu of nooit. Volgend jaar zal in september voor de eerste keer in de geschiedenis van de Verenigde Naties de bestrijding van tuberculose op het hoogste politieke niveau besproken worden.

Vastberadenheid nodig
Tuberculose is met 1,7 miljoen doden per jaar de dodelijkste infectieziekte ter wereld. Daarbij is multiresistente tuberculose in opmars en vormt een wereldwijde bedreiging voor de volksgezondheid. Ondanks de beschikbaarheid van nieuwe medicijnen en verkorte behandeltrajecten wordt de introductie en opschaling van deze innovaties gehinderd door de zwakke gezondheidssystemen in de landen waar tuberculose het meest voortkomt. Vooruitgang vereist daarom politieke en professionele vastberadenheid van het hoogste niveau om technische, politieke en organisatorische uitdagingen te overwinnen.

“Het is echt nu of nooit. Als deze high level meetings niet tot politiek commitment leiden, dan krijgen we de wereldwijde ‘tuberculose epidemie’ niet onder controle. Tuberculose respecteert geen grenzen, dit is ons aller probleem!” zegt Kitty van Weezenbeek, algemeen directeur van KNCV Tuberculosefonds.

Uniek moment
Tijdens de ministeriële bijeenkomst in Moskou geeft Kitty van Weezenbeek, algemeen directeur van KNCV Tuberculosefonds, als enige Nederlander op dit prestigieuze podium een presentatie over de Nederlandse tbc-expertise en ervaring. Een uniek moment om bij vele ministers van Volksgezondheid en uit andere sectoren aan te mogen schuiven en uit te leggen hoe tuberculose op Nederlandse wijze bestreden kan worden.

Nederlandse aanpak en tolerantie
De Nederlandse tbc-aanpak zorgt ervoor dat we patiënten dankzij onze surveillance niet uit het oog verliezen en laat zien hoe verschillende sectoren, publiek en privaat, GGD en ziekenhuizen, maar ook bijvoorbeeld migratiediensten en de rechterlijke macht, elkaar kunnen aanvullen in plaats van in de weg zitten bij de aanpak van tuberculose. Belangrijk punt hierbij is ook hoezeer de welbekende Nederlandse tolerantie tot goede resultaten leidt: door patiënten te behandelen ongeacht hun achtergrond, ras, religie, legale of illegale status.

Leidende rol
Tbc-controle is daarmee een geweldig Nederlands exportproduct dat best wat meer bekendheid verdient. Het Nederlandse KNCV Tuberculosefonds heeft een leidende rol binnen de internationale tbc-bestrijding, is wereldwijd actief als beleidsontwikkelaar en wordt internationaal erkend als toonaangevend tbc-expert. KNCV Tuberculosefonds is al meer dan 110 jaar actief in de strijd tegen tbc. Komend jaar komt ook de Wereldconferentie bestrijding tbc en longziekten naar Den Haag en wordt gefaciliteerd door KNCV Tuberculosefonds en de Gemeente Den Haag.

Help mee voor een wereld zonder tuberculose

Tuberculose is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door een bacterie, de Mycobacterium tuberculosis.

De meest gestelde vragen over tuberculose:

Wat is tuberculose?

Hoe merk ik dat ik tuberculose heb?

Is tuberculose altijd besmettelijk?

Bestaat er een vaccinatie tegen tuberculose?

Overzicht van alle vragen

Om TBC de wereld uit te krijgen is uw support onmisbaar!

Doneren:

Eénmalig of maandelijks

Nalaten met een goed gevoel

Neem KNCV Tuberculosefonds op in uw testament

Heeft u iets te vieren?

Doneer aan KNCV Tuberculosefonds via geef.nl

Steun ons gratis bij een boeking via booking.com

Booking.com/supportkncvtbc

Deel uw ervaring met tuberculose

Dwalen in verhalen

Wereldwijd sterven elke dag nog ruim 4.000 mensen aan TBC. Onnodig, want tuberculose is te genezen!

Wat wij doen

Over ons

Waar we werken wereldwijd

Voor zorgprofessionals in Nederland

Bij- en nascholing

Onderzoek

Ondersteuning van patienten

Bezoek adres

KNCV Tuberculosefonds
Maanweg 174
2516 AB Den Haag
+31 70 416 7222

OPEN IN GOOGLE MAPS

Post adres

Postbus 146
2501 CC Den Haag

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.