Mirella Visser benoemd tot voorzitter Raad van Toezicht KNCV Tuberculosefonds

Op de RvT vergadering van 7 december 2017 is Mirella Visser benoemd als de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht. Zij volgt Ton van Dijk op, die de functie van voorzitter op interim basis anderhalf jaar heeft vervuld. In dezelfde vergadering is Ton van Dijk benoemd tot vice-voorzitter van de Raad van Toezicht.

Kitty van Weezenbeek (Algemeen Directeur) en Lucian Roeters (Financieel Directeur) feliciteren Mirella en Ton met hun benoeming en wensen hen veel succes in hun nieuwe functie.

Mirella Visser bedankt Ton van Dijk voor de weloverwogen manier waarop hij het afgelopen anderhalf jaar het voorzitterschap van de Raad van Toezicht heeft vervuld. Ze vindt het een grote eer om deze functie van hem te mogen overnemen. Zeker omdat 2018 het jaar wordt waarin de internationale ‘Union World Conference on Lung Health’ in Nederland wordt gehouden. Dit congres brengt ruim 3.000 artsen, wetenschappers, politici en patiënten bij elkaar met een gezamenlijk doel: tuberculose de wereld uit te krijgen. KNCV is er trots op om in samenwerking met de gemeente Den Haag, dit congres te faciliteren.

Mirella Visser is directeur van het adviesbureau ‘Centre for Inclusive Leadership’. Daarnaast is zij onder meer lid van de Commissie Europese Integratie van de Adviesraad Internationale Vraagstukken en voorzitter van de Stichting PSI-Europe. Ton van Dijk is directeur van de GGD Haaglanden.