Geweldige bijdrage van de Postcode Loterij voor de strijd tegen tuberculose

Den Haag / Amsterdam,Tijdens de 17e editie van het Goed Geld Gala van de Postcode Loterij werd bekend gemaakt welke hulporganisaties geld ontvangen van de loterijopbrengsten. KNCV Tuberculosefonds is trots dat zij vanaf dit jaar ook deel uitmaakt van de groep vaste benificiënten van de Postcode Loterij. KNCV Tuberculosefonds kreeg een geweldige jaarlijkse bijdrage van € 900.000,00 uitgekeerd. Algemeen directeur Kitty van Weezenbeek: “Een enorme steun voor ons werk om tuberculose, de meest dodelijke infectieziekte ter wereld, de wereld uit te krijgen, waarvoor wij de deelnemers van de Loterij hartelijk danken!”

Recordbedrag voor goede doelen

Dankzij de 2,9 miljoen deelnemers groeide de opbrengst van de Postcode Loterij het afgelopen jaar naar ruim 715 miljoen euro. Omdat de loterij de helft van de opbrengsten schenkt aan goede doelen, groeide ook deze bijdrage, met bijna 16 miljoen euro. De ruim 357 miljoen euro die de Postcode Loterij dit jaar doneert aan goede doelen is verdeeld onder 112 organisaties. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 5,4 miljard euro geschonken aan goede doelen. Een overzicht van alle schenkingen is terug te vinden op de website van de Postcode Loterij.

Roy Beusker Fotografie.

Op de foto van links naar rechts: Kitty van Weezenbeek (Algemeen directeur KNCV Tuberculosefonds), Caroline Tensen, Mirella Visser (Voorzitter Raad van Toezicht KNCV Tuberculosefonds) en Lucian Roeters (Financieel Directeur KNCV Tuberculosefonds).

Help mee voor een wereld zonder tuberculose

Tuberculose is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door een bacterie, de Mycobacterium tuberculosis.

De meest gestelde vragen over tuberculose:

Wat is tuberculose?

Hoe merk ik dat ik tuberculose heb?

Is tuberculose altijd besmettelijk?

Bestaat er een vaccinatie tegen tuberculose?

Overzicht van alle vragen

Om TBC de wereld uit te krijgen is uw support onmisbaar!

Doneren:

Eénmalig of maandelijks

Nalaten met een goed gevoel

Neem KNCV Tuberculosefonds op in uw testament

Heeft u iets te vieren?

Doneer aan KNCV Tuberculosefonds via geef.nl

Steun ons gratis bij een boeking via booking.com

Booking.com/supportkncvtbc

Deel uw ervaring met tuberculose

Dwalen in verhalen

Wereldwijd sterven elke dag nog ruim 4.000 mensen aan TBC. Onnodig, want tuberculose is te genezen!

Wat wij doen

Over ons

Waar we werken wereldwijd

Voor zorgprofessionals in Nederland

Bij- en nascholing

Onderzoek

Ondersteuning van patienten

Bezoek adres

KNCV Tuberculosefonds
Maanweg 174
2516 AB Den Haag
+31 70 416 7222

OPEN IN GOOGLE MAPS

Post adres

Postbus 146
2501 CC Den Haag

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.