Geweldige bijdrage van de Postcode Loterij voor de strijd tegen tuberculose

Den Haag / Amsterdam,Tijdens de 17e editie van het Goed Geld Gala van de Postcode Loterij werd bekend gemaakt welke hulporganisaties geld ontvangen van de loterijopbrengsten. KNCV Tuberculosefonds is trots dat zij vanaf dit jaar ook deel uitmaakt van de groep vaste benificiënten van de Postcode Loterij. KNCV Tuberculosefonds kreeg een geweldige jaarlijkse bijdrage van € 900.000,00 uitgekeerd. Algemeen directeur Kitty van Weezenbeek: “Een enorme steun voor ons werk om tuberculose, de meest dodelijke infectieziekte ter wereld, de wereld uit te krijgen, waarvoor wij de deelnemers van de Loterij hartelijk danken!”

Recordbedrag voor goede doelen

Dankzij de 2,9 miljoen deelnemers groeide de opbrengst van de Postcode Loterij het afgelopen jaar naar ruim 715 miljoen euro. Omdat de loterij de helft van de opbrengsten schenkt aan goede doelen, groeide ook deze bijdrage, met bijna 16 miljoen euro. De ruim 357 miljoen euro die de Postcode Loterij dit jaar doneert aan goede doelen is verdeeld onder 112 organisaties. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 5,4 miljard euro geschonken aan goede doelen. Een overzicht van alle schenkingen is terug te vinden op de website van de Postcode Loterij.

Roy Beusker Fotografie.

Op de foto van links naar rechts: Kitty van Weezenbeek (Algemeen directeur KNCV Tuberculosefonds), Caroline Tensen, Mirella Visser (Voorzitter Raad van Toezicht KNCV Tuberculosefonds) en Lucian Roeters (Financieel Directeur KNCV Tuberculosefonds).