Iedereen kan de tering krijgen, maar het hoeft niet!

Den Haag, 22 maart 2018 Iedereen kan de tering krijgen, maar het hoeft niet! is het thema van de nieuwe campagne van KNCV Tuberculosefonds. Het is ongelofelijk hoe vaak we schelden of juist enthousiast roepen met de kreet “Tering”. Het woord is dan ook goed bekend, maar dat het om tuberculose, de meest dodelijke infectieziekte ter wereld gaat, dat weten veel mensen niet. En daarom gaat KNCV Tuberculosefonds, op een ludieke manier, bewustwording creëren voor het feit dat tering eigenlijk tuberculose is en deze ziekte helaas nog steeds bestaat.

Digitaal scheldpotje en 24 maart Wereld Stop Tuberculose Dag

24 maart is het Wereld Stop Tuberculose Dag en dan starten de activiteiten. Rondom deze dag kunnen mensen bijvoorbeeld de tering-quiz gaan doen. En erachter komen dat tuberculose of TBC vroeger ook wel de tering genoemd werd, omdat mensen letterlijk ‘weg teerden’ door de bacterie. Ook zetten we Nederland aan om een compilatie te delen, met fragmenten van bekende Nederlanders, die “tering” uitroepen. En dan vragen we Nederland natuurlijk om meteen geld te storten in het digitale scheldpotje op www.iedereenkandeteringkrijgen.nl.

Campagne

De campagne omvat dus online activiteiten met spots, een quiz over wat tering precies is en een scheldpotje. We zenden tv-spots uit op Socutera, radio-spots bij QMusic en vallen op met snelwegmast-advertenties. Daarnaast kleurt Den Haag rood. Belangrijke gebouwen worden wereldwijd in rood uitgelicht op zaterdag 24 maart om aandacht te vragen voor tbc-bestrijding. Mee doen in Nederland bijvoorbeeld: het reuzenrad op de Pier in Scheveningen, het Kurhaus en Madurodam in Den Haag.

Meer over tuberculose

Momenteel is tuberculose de meest dodelijke infectieziekte ter wereld. Dagelijks gaan er bijna 5.000 mensen aan dood. Dat is onnodig en onaanvaardbaar want tuberculose is goed te behandelen. Dankzij snelle opsporing en beschikbaarheid van goede medicatie en goede medische zorg is tuberculose in Nederland al jaren onder controle. KNCV Tuberculosefonds heeft wereldwijd ook een leidende rol in de strijd tegen tuberculose.

Waarom op 24 maart?

Robert Koch ontdekte op 24 maart 1882 de tuberkelbacil. 24 maart, Wereld Stop Tuberculose Dag, wordt dan ook wereldwijd aangegrepen om stil te staan bij de ernst van de ziekte tuberculose.

Kijk voor meer informatie op: www.iedereenkandeteringkrijgen.nl

Help mee voor een wereld zonder tuberculose

Tuberculose is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door een bacterie, de Mycobacterium tuberculosis.

De meest gestelde vragen over tuberculose:

Wat is tuberculose?

Hoe merk ik dat ik tuberculose heb?

Is tuberculose altijd besmettelijk?

Bestaat er een vaccinatie tegen tuberculose?

Overzicht van alle vragen

Om TBC de wereld uit te krijgen is uw support onmisbaar!

Doneren:

Eénmalig of maandelijks

Nalaten met een goed gevoel

Neem KNCV Tuberculosefonds op in uw testament

Heeft u iets te vieren?

Doneer aan KNCV Tuberculosefonds via geef.nl

Steun ons gratis bij een boeking via booking.com

Booking.com/supportkncvtbc

Deel uw ervaring met tuberculose

Dwalen in verhalen

Wereldwijd sterven elke dag nog ruim 4.000 mensen aan TBC. Onnodig, want tuberculose is te genezen!

Wat wij doen

Over ons

Waar we werken wereldwijd

Voor zorgprofessionals in Nederland

Bij- en nascholing

Onderzoek

Ondersteuning van patienten

Bezoek adres

KNCV Tuberculosefonds
Maanweg 174
2516 AB Den Haag
+31 70 416 7222

OPEN IN GOOGLE MAPS

Post adres

Postbus 146
2501 CC Den Haag

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.