Veel dank aan de deelnemers van de VriendenLoterij!

61,1 miljoen voor het goede doel, dankzij de loterijdeelnemers van de VriendenLoterij. Maar liefst 54 Nederlandse goede doelen die werkzaam zijn op het gebied van gezondheid en welzijn kregen gisteravond op het 1ste Goed Geld Gala van de Goede Doelen Loterijen een bedrag uitgereikt.

Een belangrijke focus kregen een aantal organisaties die zich inzetten voor Nederlandse kinderen die in armoede leven. Naast armoedebestrijding onder kinderen zijn er nog twee aandachtsgebieden waarvoor dit jaar extra schenkingen beschikbaar zijn: het bevorderen van taal- en leesvaardigheid van kinderen en toegang tot betaalbare medicijnen voor patiënten met een zeldzame ziekte.

KNCV Tuberculosefonds mocht een geweldig bedrag van € 101.189,- ontvangen. Daar zijn we enorm blij mee. In Nederland informeren we over TBC en ondersteunen we patiënten. Maar ook wij zetten ons voortdurend in om medicijnen voor TBC patiënten toegankelijk te maken. En nieuwe TBC tests te ontwikkelen. Bijvoorbeeld de KNCV poeptest, die kinderlevens kan gaan redden. Want in Nederland is TBC onder controle, maar iedere dag sterven wereldwijd onnodig 650 kinderen aan de meest dodelijke infectieziekte tuberculose. Onnodig! En wij willen deze poeptest toegankelijk maken voor alle kinderen, waar ook ter wereld.

Dus veel dank aan alle VriendenLoterij deelnemers voor het meespelen. En voor de mooie bijdrage. Wij blijven strijden voor een wereld vrij van TBC.

Foto: © Roy Beusker Fotografie

Fotobijschrift: V.l.n.r.: Mirella Visser, voorzitter van KNCV’s Raad van Toezicht, VriendenLoterij-ambassadeur Wolter Kroes, Annemieke Groenendaal en Nathalie Veenman van KNCV