Postcode Loterij steunt strijd tegen TBC met geweldige bijdrage

KNCV Tuberculosefonds blikt terug op een prachtig Goed Geld Gala in het Koninklijk Theater Carré. Alle benificiënten van de Postcode Loterij waren aanwezig op deze bijzondere avond om hun schenking van de Loterij in ontvangst te nemen. “Wij hebben  een bijdrage van maar liefst 900.000 euro ontvangen voor de strijd tegen tuberculose. Daar zijn we ontzettend blij mee, want het is nog steeds de meest dodelijke infectieziekte ter wereld”, vertelt directeur Kitty van Weezenbeek van KNCV Tuberculosefonds.

Elk jaar sterven wereldwijd 1,6 miljoen mensen aan tuberculose (TBC), waaronder 640 kinderen. Dat is onnodig, want TBC is te genezen. KNCV Tuberculosefonds zet zich al ruim 115 jaar in voor de strijd tegen deze ziekte in Nederland en de rest van de wereld. De bijdrage van de Postcode Loterij is daarvoor ontzettend belangrijk en KNCV Tuberculosefonds is de deelnemers van de Loterij daar dan ook heel dankbaar voor.

De schenkingen van de Loterij worden immers gedaan dankzij de 3 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. De helft van de inleg van deelnemers aan de Postcode Loterij gaat naar goede doelen op het gebied van mens en natuur. De 370,6 miljoen euro die de Postcode Loterij dit jaar doneert aan goede doelen is verdeeld over 117 organisaties. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 5,8 miljard euro geschonken aan honderden goede doelen en maatschappelijke initiatieven. Een overzicht van alle schenkingen is terug te vinden op de website van de Postcode Loterij.

FOTO: Lucian Roeters, Annemieke Groenendaal en Puck Pelzer (vlnr) van KNCV Tuberculosefonds en Postcode Loterij ambassadeur Winston Gerschtanowitz.

FOTOCREDIT: Roy Beusker Fotografie