KNCV ontvangt Global Fund directeur Peter Sands

Den Haag – Bijzonder bezoek aan Nederland vandaag. Peter Sands, de directeur van het Global Fund to Fight Aids, Tuberculosis and Malaria (afgekort het Global Fund), spreekt vandaag de Tweede Kamer toe over de Global Fund investeringsplannen voor de periode 2020-2022. Daarnaast ontvangt KNCV Tuberculosefonds op het hoofdkantoor in Den Haag de heer Sands voor een ronde tafeldiscussie met Nederlandse NGO’s betrokken bij het werk van het Global Fund.   

Het doel van het bezoek van de heer Sands is een voortzetting van een ambitieuze Nederlandse overheidsbijdrage aan de implementatiecyclus van het Global Fund voor 2020-2022. Nederland stond in 2002 aan de bakermat van het Global Fund. Dankzij dit publiek-private partnerschap zijn sindsdien wereldwijd 27 miljoen levens gered. Met steun van het Global Fund zijn onder andere in 2017 ruim 5 miljoen mensen getest op en behandeld voor tuberculose (TBC).

In de Tweede Kamer zal Peter Sands de commissie Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (BHOS) een toelichting geven over de plannen en ambities van het Global Fund om aids, TBC en malaria uit de wereld te helpen. Daarnaast gaat de heer Sands natuurlijk ook in gesprek met onze ‘tering-ambassadeur’, CDA Tweede Kamerlid Anne Kuik.

Met de Nederlandse NGO-sector zal Peter Sands in discussie gaan over de investeringsplannen en de samenwerking met Nederlandse partners. Een aantal Nederlandse NGOs – waaronder KNCV Tuberculosefonds – die met hun eigen werk landen ondersteunen om  Global Fund gelden effectief aan te wenden en nauw met het fonds samenwerken, heeft een reactie geschreven op de investeringsplannen van het Global Fund voor de periode 2020-2022.

Help mee voor een wereld zonder tuberculose

Tuberculose is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door een bacterie, de Mycobacterium tuberculosis.

De meest gestelde vragen over tuberculose:

Wat is tuberculose?

Hoe merk ik dat ik tuberculose heb?

Is tuberculose altijd besmettelijk?

Bestaat er een vaccinatie tegen tuberculose?

Overzicht van alle vragen

Om TBC de wereld uit te krijgen is uw support onmisbaar!

Doneren:

Eénmalig of maandelijks

Nalaten met een goed gevoel

Neem KNCV Tuberculosefonds op in uw testament

Heeft u iets te vieren?

Doneer aan KNCV Tuberculosefonds via geef.nl

Steun ons gratis bij een boeking via booking.com

Booking.com/supportkncvtbc

Deel uw ervaring met tuberculose

Dwalen in verhalen

Wereldwijd sterven elke dag nog ruim 4.000 mensen aan TBC. Onnodig, want tuberculose is te genezen!

Wat wij doen

Over ons

Waar we werken wereldwijd

Voor zorgprofessionals in Nederland

Bij- en nascholing

Onderzoek

Ondersteuning van patienten

Bezoek adres

KNCV Tuberculosefonds
Maanweg 174
2516 AB Den Haag
+31 70 416 7222

OPEN IN GOOGLE MAPS

Post adres

Postbus 146
2501 CC Den Haag

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.