Vrijwilligers gezocht: TBC-sponsorloop zondag 30 juni

Zondag 30 juni 2019 vindt de eerste editie van de TBC-sponsorloop van KNCV Tuberculosefonds plaats, op het prachtige landgoed Zonnestraal in Hilversum. Hiermee vragen wij aandacht voor de eenvoudige TBC-poeptest die we hebben ontwikkeld. Elke dag sterven wereldwijd 640 kinderen aan tuberculose (TBC). Onnodig! Met deze pijnloze poeptest kan tuberculose worden opgespoord bij kinderen die zo op tijd kunnen worden behandeld en genezen.

Voor dit evenement zijn we op zoek naar twee vrijwilligers die in een poep-kostuum mee willen wandelen (3 km). Daarnaast ga je met deelnemers op de foto en vertel je hen over de TBC-poeptest. Op Wereld Stop Tuberculose Dag vroegen wij eerder op deze ludieke manier aandacht voor dit serieuze onderwerp.

De vrijwilligers krijgen voor de start van het evenement een briefing en uitleg (9.00 tot 10.00), waarna om 11.00 uur het startsein voor de wandeling klinkt. Rond 15.00 uur is het event afgelopen. Je reiskosten en lunch worden door ons vergoed.

Ben jij boven de 16 jaar en wil je ons team op zondag 30 juni van 09.00 tot 15.00 uur versterken? Neem dan contact op met janice.head@kncvtbc.org / 070-4167220.

Samen laten wij TBC een poepie ruiken!