Tijdschrift Margriet steunt het Tuberculosefonds

Wij zijn ontzettend dankbaar dat het tijdschrift Margriet ons dit halfjaar steunt door tuberculose (TBC) onder de aandacht te brengen bij haar lezeressen. Hoofdredacteur van Margriet, Leontine van den Bos, bezocht zelfs samen met KNCV Tuberculosefonds, het 7-jarige meisje Hiwot in Ethiopië. TBC is nog steeds de meest dodelijke infectieziekte ter wereld. In Nederland is de ziekte onder controle. Maar nog steeds worden er jaarlijks meer dan 1 miljoen kinderen ziek door tuberculose, waarvan maar liefst 218.000 kinderen overlijden. Dat is onacceptabel, want TBC is te genezen! “Alles wat we met elkaar kunnen doen om deze ziekte de wereld uit te krijgen,” zegt Leontine,“ móéten we doen. Onze steun aan KNCV Tuberculosefonds is daarbij onmisbaar.”

Bekijk het artikel als pdf in Margriet: Artikel Margriet met KNCV Tuberculosefonds

Lees hier meer over de samenwerking met Margriet

Hartelijk dank voor uw donatie. Door de overweldigende reacties hebben wij helaas geen Margriet magazines meer op voorraad. Onze excuses hiervoor.

 

banner Hiwot donatie