Geweldige bijdrage aan TBC-bestrijding dankzij deelnemers van de VriendenLoterij

De VriendenLoterij schenkt een recordbedrag van 61,8 miljoen euro aan goede doelen op het gebied van gezondheid en welzijn. Dit jaar is er speciale aandacht voor de aanpak van armoede en het betrekken van de meest kwetsbaren. Dat maakte de organisatie bekend op het traditionele Goed Geld Gala in Naturalis in Leiden. KNCV Tuberculosefonds mocht daar een cheque van 84.542 euro in ontvangst nemen.

Bij het Tuberculosefonds zijn we ontzettend blij met dit geweldige bedrag. Daarvoor zijn we de deelnemers van de VriendenLoterij ontzettend dankbaar. Deze steun kunnen we goed gebruiken om onze missie na te streven: een wereld vrij van TBC! Wij vinden het onacceptabel dat TBC nog altijd de meest dodelijke infectieziekte ter wereld is, waar elke dag ruim 4.000 mensen aan overlijden. Terwijl de ziekte met de juiste behandeling en medicijnen goed te genezen is.

Wij zetten ons wereldwijd in om deze ziekte een halt toe te roepen. Zo zetten we onder meer samen met lokale gezondheidsorganisaties TBC-bestrijdingsprogramma’s op. In Nederland informeren we over TBC en ondersteunen we patiënten. Want de ziekte is hier onder controle, maar elk jaar worden ook in Nederland nog zo’n 800 mensen ziek. De TBC-bacterie kent immers geen grenzen.

Het Tuberculosefonds is een van de 46 vaste goede doelen die jaarlijks een schenking van de VriendenLoterij ontvangen. Het grootste gedeelte van het totale bedrag (bijna 59 miljoen) gaat naar deze doelen. Daarnaast gaat 2,8 miljoen euro naar eenmalige schenkingen. Dankzij de loterijdeelnemers gaat van ieder lot tenminste 40 procent van de inleg naar het goede doel.

Wij willen alle VriendenLoterij-deelnemers bedanken voor het meespelen!

Speelt u dit jaar ook weer mee? Dan kan ook specifiek voor het Tuberculosefonds, koop dan hier uw lot.

FOTOCREDIT: Roy Beusker

Help mee voor een wereld zonder tuberculose

Tuberculose is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door een bacterie, de Mycobacterium tuberculosis.

De meest gestelde vragen over tuberculose:

Wat is tuberculose?

Hoe merk ik dat ik tuberculose heb?

Is tuberculose altijd besmettelijk?

Bestaat er een vaccinatie tegen tuberculose?

Overzicht van alle vragen

Om TBC de wereld uit te krijgen is uw support onmisbaar!

Doneren:

Eénmalig of maandelijks

Donatie opzeggen

Nalaten met een goed gevoel

Neem KNCV Tuberculosefonds op in uw testament

Heeft u iets te vieren?

Doneer aan KNCV Tuberculosefonds via geef.nl

Steun ons gratis bij een boeking via booking.com

Booking.com/supportkncvtbc

Deel uw ervaring met tuberculose

Dwalen in verhalen

Wereldwijd sterven elke dag nog ruim 4.000 mensen aan TBC. Onnodig, want tuberculose is te genezen!

Wat wij doen

Over ons

Waar we werken wereldwijd

Voor zorgprofessionals in Nederland

Bij- en nascholing

Onderzoek

Ondersteuning van patienten

Bezoek adres

KNCV Tuberculosefonds
Maanweg 174
2516 AB Den Haag
+31 70 416 7222

OPEN IN GOOGLE MAPS

Post adres

Postbus 146
2501 CC Den Haag

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.