Kitty van Weezenbeek bij WHO aan de leiding van wereldwijde AMR-beleid

Per 1 mei 2020 gaat de huidige directeur van KNCV Tuberculosefonds, Kitty van Weezenbeek, de WHO divisie leiden die verantwoordelijk is voor het wereldwijde beleid op het gebied van antimicrobiële resistentie (AMR) van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in Geneve. Een benoeming waar Nederland trots op mag zijn.  En dat is de KNCV ook! Van Weezenbeek brengt jarenlange (inter)nationale ervaring op het gebied van medicijn-resistente tuberculose met een promotie in 1998, technische assistentie in meer dan 25 landen wereldwijd; en deelname in- en voorzittersschap van vele mondiale expert- en richtlijncommissies.

Al langer zet KNCV Tuberculosefonds zich onder leiding van Van Weezenbeek in tegen de dreiging die AMR vormt voor de wereldwijde volksgezondheid. Een kwart van de sterfgevallen als gevolg van AMR wordt veroorzaakt door een resistente vorm van TBC. Met de door KNCV Tuberculosefonds ontwikkelde expertise en ervaring op het gebied van onderzoek, surveillance, preventie en behandeling van multiresistente TBC, kan Van Weezenbeek de strijd nu nog breder voortzetten. Van Weezenbeek: “KNCV heeft een indrukwekkend track record op de programmatische aanpak van resistente tuberculose en ik ben er van overtuigd dat de AMR response zal profiteren van onze ervaringen, zoals de TBC-bestrijding zal profiteren van een effectieve wereldwijde aanpak van AMR.”

Mirella Visser, voorzitter van de Raad van Toezicht van KNCV Tuberculosefonds: “We zullen Kitty’s volharding en uitgebreide ervaring zeer missen, maar we zijn er trots op dat zij nu op wereldniveau kan gaan bijdragen aan het bestrijden van de grote bedreiging die medicijnresistentie vormt.”

Kitty van Weezenbeek

Help mee voor een wereld zonder tuberculose

Tuberculose is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door een bacterie, de Mycobacterium tuberculosis.

De meest gestelde vragen over tuberculose:

Wat is tuberculose?

Hoe merk ik dat ik tuberculose heb?

Is tuberculose altijd besmettelijk?

Bestaat er een vaccinatie tegen tuberculose?

Overzicht van alle vragen

Om TBC de wereld uit te krijgen is uw support onmisbaar!

Doneren:

Eénmalig of maandelijks

Nalaten met een goed gevoel

Neem KNCV Tuberculosefonds op in uw testament

Heeft u iets te vieren?

Doneer aan KNCV Tuberculosefonds via geef.nl

Steun ons gratis bij een boeking via booking.com

Booking.com/supportkncvtbc

Deel uw ervaring met tuberculose

Dwalen in verhalen

Wereldwijd sterven elke dag nog ruim 4.000 mensen aan TBC. Onnodig, want tuberculose is te genezen!

Wat wij doen

Over ons

Waar we werken wereldwijd

Voor zorgprofessionals in Nederland

Bij- en nascholing

Onderzoek

Ondersteuning van patienten

Bezoek adres

KNCV Tuberculosefonds
Maanweg 174
2516 AB Den Haag
+31 70 416 7222

OPEN IN GOOGLE MAPS

Post adres

Postbus 146
2501 CC Den Haag

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.