Dank aan de Postcode Loterij voor hun geweldige bijdrage aan de TBC-bestrijding

KNCV Tuberculosefonds kijkt terug op een inspirerend Goed Geld Gala in het Koninklijk Theater Carré. Er was een recordopbrengst van maar liefst 376 miljoen euro voor een betere wereld voor mens en natuur. Alle benificiënten van de Postcode Loterij waren aanwezig op deze bijzondere avond om hun schenking van de Loterij in ontvangst te nemen.

“Wij zijn ontzettend blij met het bedrag van maar liefst 900.000 euro die we hebben mogen ontvangen voor de strijd tegen tuberculose,” zegt algemeen directeur a.i. Mustapha Gidado van KNCV Tuberculosefonds. “Het komt op een belangrijk moment want de strijd tegen tuberculose is wereldwijd ondergefinancierd.”

Elk dag sterven ruim 4000 mensen aan tuberculose (TBC), waaronder meer dan 560 kinderen. Dat is onnodig, want TBC is te genezen. KNCV Tuberculosefonds zet zich al ruim 115 jaar in voor de strijd tegen deze ziekte in Nederland en de rest van de wereld. De bijdrage van de Postcode Loterij is daarvoor ontzettend belangrijk en KNCV Tuberculosefonds is de deelnemers van de Loterij daar dan ook heel dankbaar voor.

De schenkingen worden gedaan dankzij de 3 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. De helft van de inleg van deelnemers aan de Postcode Loterij ging in 2019 naar meer dan 105 goede doelen op het gebied van mens en natuur. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 6,2 miljard euro geschonken aan honderden goede doelen en maatschappelijke initiatieven. Een overzicht van alle schenkingen is terug te vinden op de website van de Postcode Loterij.

Help mee voor een wereld zonder tuberculose

Tuberculose is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door een bacterie, de Mycobacterium tuberculosis.

De meest gestelde vragen over tuberculose:

Wat is tuberculose?

Hoe merk ik dat ik tuberculose heb?

Is tuberculose altijd besmettelijk?

Bestaat er een vaccinatie tegen tuberculose?

Overzicht van alle vragen

Om TBC de wereld uit te krijgen is uw support onmisbaar!

Doneren:

Eénmalig of maandelijks

Donatie opzeggen

Nalaten met een goed gevoel

Neem KNCV Tuberculosefonds op in uw testament

Heeft u iets te vieren?

Doneer aan KNCV Tuberculosefonds via geef.nl

Steun ons gratis bij een boeking via booking.com

Booking.com/supportkncvtbc

Deel uw ervaring met tuberculose

Dwalen in verhalen

Wereldwijd sterven elke dag nog ruim 4.000 mensen aan TBC. Onnodig, want tuberculose is te genezen!

Wat wij doen

Over ons

Waar we werken wereldwijd

Voor zorgprofessionals in Nederland

Bij- en nascholing

Onderzoek

Ondersteuning van patienten

Bezoek adres

KNCV Tuberculosefonds
Maanweg 174
2516 AB Den Haag
+31 70 416 7222

OPEN IN GOOGLE MAPS

Post adres

Postbus 146
2501 CC Den Haag

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.