Dank aan de Postcode Loterij voor hun geweldige bijdrage aan de TBC-bestrijding

KNCV Tuberculosefonds kijkt terug op een inspirerend Goed Geld Gala in het Koninklijk Theater Carré. Er was een recordopbrengst van maar liefst 376 miljoen euro voor een betere wereld voor mens en natuur. Alle benificiënten van de Postcode Loterij waren aanwezig op deze bijzondere avond om hun schenking van de Loterij in ontvangst te nemen.

“Wij zijn ontzettend blij met het bedrag van maar liefst 900.000 euro die we hebben mogen ontvangen voor de strijd tegen tuberculose,” zegt algemeen directeur a.i. Mustapha Gidado van KNCV Tuberculosefonds. “Het komt op een belangrijk moment want de strijd tegen tuberculose is wereldwijd ondergefinancierd.”

Elk dag sterven ruim 4000 mensen aan tuberculose (TBC), waaronder meer dan 560 kinderen. Dat is onnodig, want TBC is te genezen. KNCV Tuberculosefonds zet zich al ruim 115 jaar in voor de strijd tegen deze ziekte in Nederland en de rest van de wereld. De bijdrage van de Postcode Loterij is daarvoor ontzettend belangrijk en KNCV Tuberculosefonds is de deelnemers van de Loterij daar dan ook heel dankbaar voor.

De schenkingen worden gedaan dankzij de 3 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. De helft van de inleg van deelnemers aan de Postcode Loterij ging in 2019 naar meer dan 105 goede doelen op het gebied van mens en natuur. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 6,2 miljard euro geschonken aan honderden goede doelen en maatschappelijke initiatieven. Een overzicht van alle schenkingen is terug te vinden op de website van de Postcode Loterij.