Martin Boeree benoemd tot hoogleraar

Met ingang van 1 april 2020 is Martin Boeree benoemd tot hoogleraar Klinische tuberculose en andere mycobacteriële infecties aan de Radboud Universiteit en het Radboudumc. Hij is de eerste hoogleraar op dit gebied in Nederland.

Martin Boeree zoekt naar kortere en betere behandelingen van gevoelige en resistente tuberculose. Ook doet hij multidisciplinair onderzoek naar behandelingen en klinische relevantie op het gebied van de non-tuberculeuze mycobacteriën, aan tuberculose verwante bacteriën die andere infecties veroorzaken dan tuberculose. Dit zijn infecties die steeds frequenter in Nederland voorkomen. Martin Boeree leidt het expertisecentrum voor mycobacteriële ziekten.

Martin Boeree (1958, Eelde) studeerde Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en specialiseerde zich in Ziekenhuis de Lichtenberg in Amersfoort en het Academisch Ziekenhuis Groningen, waar hij in 1994 werd geregistreerd als longarts. Hij volgde ook de opleiding Tropische Geneeskunde en International health aan het KIT Amsterdam, waar hij in 1994 werd geregistreerd als tropenarts. In 2003 promoveerde hij op onderzoek naar tuberculosebestrijding in Afrika tijdens het hoogtepunt van de hiv-epidemie.

Boeree vertrok in 1995 voor vijf jaar naar Malawi. Hij werkte als specialist op de afdeling Interne Geneeskunde van de medische faculteit in Blantyre, waar hij in 1997 hoofd van de afdeling werd. Hij werkte een jaar in het Twenteborg ziekenhuis in Almelo en werd in 2001 benoemd tot longarts/universitair docent in het Radboudumc en het Universitair Longcentrum Dekkerswald. Hij was directeur van Dekkerswald van 2005 tot en met 2010. Sinds 2011 is hij universitair hoofddocent klinische tuberculose en mycobacteriële ziekten en vanaf 2012 is hij ‘Principal Investigator’.

Martin Boeree is de coördinator van het multicenter consortium PanACEA, waarmee hij een substantiële bijdrage wil leveren aan de WHO End TB-strategie, de eliminatie van tuberculose in 2035.

KNCV Tuberculosefonds wenst hem veel succes. Wij kijken uit naar het onderzoek onder zijn leiding en staan klaar om daarin samen te werken.

Help mee voor een wereld zonder tuberculose

Tuberculose is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door een bacterie, de Mycobacterium tuberculosis.

De meest gestelde vragen over tuberculose:

Wat is tuberculose?

Hoe merk ik dat ik tuberculose heb?

Is tuberculose altijd besmettelijk?

Bestaat er een vaccinatie tegen tuberculose?

Overzicht van alle vragen

Om TBC de wereld uit te krijgen is uw support onmisbaar!

Doneren:

Eénmalig of maandelijks

Nalaten met een goed gevoel

Neem KNCV Tuberculosefonds op in uw testament

Heeft u iets te vieren?

Doneer aan KNCV Tuberculosefonds via geef.nl

Steun ons gratis bij een boeking via booking.com

Booking.com/supportkncvtbc

Deel uw ervaring met tuberculose

Dwalen in verhalen

Wereldwijd sterven elke dag nog ruim 4.000 mensen aan TBC. Onnodig, want tuberculose is te genezen!

Wat wij doen

Over ons

Waar we werken wereldwijd

Voor zorgprofessionals in Nederland

Bij- en nascholing

Onderzoek

Ondersteuning van patienten

Bezoek adres

KNCV Tuberculosefonds
Maanweg 174
2516 AB Den Haag
+31 70 416 7222

OPEN IN GOOGLE MAPS

Post adres

Postbus 146
2501 CC Den Haag

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.