Tuberculosefonds neemt TIME-implementatie over van LSHTM

KNCV Tuberculosefonds neemt de implementatie van het TIME modelling framework over van de London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM).

TIME is een uitgebreid en flexibel modelling framework dat kan worden aangepast aan elke lokale TBC-epidemiologische situatie. Wiskundig modelleren wordt steeds meer geïntegreerd in de beleidscyclus en het bredere proces van technische ondersteuning. Deze ontwikkeling vraagt ​​om een ​​andere aanpak waarbij bredere expertise met technische assistentie en de bredere beleidscyclus in balans zijn met academische modelleer expertise. De financiering voor modelontwikkeling heeft de vraag bovendien niet bijgehouden, wat betekent dat het niet haalbaar is om een ​​‘stand-alone’ TIME-implementatie team bij LSHTM te onderhouden.

Om deze trends aan te pakken en de continuïteit te waarborgen voor landen die de TIME-software gebruiken, hebben het LSHTM TIME-team, het Tuberculosefonds en Avenir health een nieuw partnerschap ontwikkeld, waarbij doorlopende en nieuwe modelleertoepassingen worden ondersteund door het Tuberculosefonds of Avenir. Door deze samenwerking zullen landen profiteren van het begrip van de uitdagingen en kansen waarmee TBC-programma’s worden geconfronteerd en van de expertise op het gebied van modellering. De LSHTM blijft betrokken bij de ontwikkeling van TIME-modellen, maar is niet langer leidend in de implementatie.

Implementatie van TIME past goed bij de activiteiten van het Tuberculosefonds als de leidende technische partner van The People-Centered Framework for TB programming: Development of Optimised National Strategic Plans (NSPs). Dit framework is gezamenlijk ontwikkeld door de Bill & Melinda Gates Foundation, het Koninklijk Instituut voor de Tropen Nederland, de Wereldgezondheidsorganisatie, Linksbridge SPC en TB MAC en verfijnd door het Tuberculosefonds om landen de nodige tools te bieden om hun NSP’s te optimaliseren in overeenstemming met de End TB-strategie, de doelstellingen voor Social Development Goals en nationale verplichtingen.

Als de modellen worden gekoppeld aan het People-Centered Framework, blijven de modellen gebaseerd op de programmatische realiteit en behoeften, terwijl ze ook profiteren van het brede scala aan eigen technische expertise bij het Tuberculosefonds. Tegelijkertijd is het ook direct beschikbaar om de potentiële epidemiologische en economische impact van verschillende interventies te verkennen op kritische beslissingspunten in strategische ontwikkeling, programmaplanning en management.

Het TIME Model-pakket bestaat uit de volgende modules:

  • TIME Estimates: kwantificeert de huidige TBC en overlappende TBC / hiv-belasting in het land.
  • TIME Impact: kwantificeert en biedt meer inzicht in de huidige epidemiologische belasting (TIME Estimates en TIME Impact), projecteert hoe deze in de toekomst kan veranderen door middel van geplande NTP-activiteiten (TIME Impact).
  • TIME Economics: koppelt NTP-activiteiten aan de kosten en maakt prioritering van activiteiten mogelijk om de allocatieve efficiëntie van het programma te verbeteren.
  • One Health TB: Stelt gedetailleerd TBC-budget en projecties op voor intern NTP-gebruik, voor binnenlandse (treasury-afdeling) of internationale (bijv. Global Fund) financiers.

 

Voor vragen, neem gerust contact met ons op:

jens.levy@kncvtbc.org

Help mee voor een wereld zonder tuberculose

Tuberculose is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door een bacterie, de Mycobacterium tuberculosis.

De meest gestelde vragen over tuberculose:

Wat is tuberculose?

Hoe merk ik dat ik tuberculose heb?

Is tuberculose altijd besmettelijk?

Bestaat er een vaccinatie tegen tuberculose?

Overzicht van alle vragen

Om TBC de wereld uit te krijgen is uw support onmisbaar!

Doneren:

Eénmalig of maandelijks

Donatie opzeggen

Nalaten met een goed gevoel

Neem KNCV Tuberculosefonds op in uw testament

Heeft u iets te vieren?

Doneer aan KNCV Tuberculosefonds via geef.nl

Steun ons gratis bij een boeking via booking.com

Booking.com/supportkncvtbc

Deel uw ervaring met tuberculose

Dwalen in verhalen

Wereldwijd sterven elke dag nog ruim 4.000 mensen aan TBC. Onnodig, want tuberculose is te genezen!

Wat wij doen

Over ons

Waar we werken wereldwijd

Voor zorgprofessionals in Nederland

Bij- en nascholing

Onderzoek

Ondersteuning van patienten

Bezoek adres

KNCV Tuberculosefonds
Maanweg 174
2516 AB Den Haag
+31 70 416 7222

OPEN IN GOOGLE MAPS

Post adres

Postbus 146
2501 CC Den Haag

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.