Mustapha Gidado nieuwe algemeen directeur van KNCV Tuberculosefonds

Dr. Mustapha Gidado treedt per direct aan als algemeen directeur van KNCV Tuberculosefonds. Hij volgt Kitty van Weezenbeek op, die 1 mei jongstleden overstapte naar de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Gidado vervulde sindsdien al de functie van interim-directeur.

Gidado was eerder directeur van het door het Tuberculosefonds geleide en door USAID gefinancierde Challenge TB-project (2015 – 2020), dat aanzienlijk heeft bijgedragen aan de versterking van TBC-programma’s en -diensten, waaronder capaciteitsopbouw voor nationale en lokale organisaties voor optimale implementatie en opschaling van geschikte TBC-interventies.

Mw. mr. Mirella Visser, voorzitter van de Raad van Toezicht: “Mustapha Gidado is een wereldwijd erkend TBC-expert met een uitgebreid netwerk in de internationale TBC-bestrijding en volksgezondheid. Hij is een inspirerende leider, gepassioneerd op het gebied van evidence-based volksgezondheid en de eliminatie van tuberculose. De Raad van Toezicht heeft er alle vertrouwen in dat Gidado de leiderschapskwaliteiten heeft om de strategie van KNCV Tuberculosefonds voort te zetten en de uitstekende reputatie als toonaangevende expert organisatie in de internationale strijd tegen TBC verder te versterken. We kijken ernaar uit om met hem samen te werken als algemeen directeur aan onze missie: een wereld vrij van TBC. Hetgeen sinds de oprichting van KNCV Tuberculosefonds in 1903 mogelijk is dankzij de onmisbare steun van onze leden, partners en donoren.”

Gidado: “Ik wil de Raad van Toezicht van KNCV Tuberculosefonds oprecht bedanken voor mijn benoeming als algemeen directeur en het managementteam en de ondernemingsraad voor hun steun. Ik neem dit vertrouwen en deze zeldzame kans serieus en ik voel me vereerd. Ik heb sinds 2005 professioneel contact met het Tuberculosefonds en ben er in 2012 in dienst getreden. Sindsdien heb ik verschillende functies binnen de organisatie bekleed. Ik ben doordrongen van de waarden en principes van het Tuberculosefonds, die ik zal blijven voortzetten en promoten. Ik ben ervan overtuigd dat ik met de steun van iedereen, kwaliteit en participatief leiderschap kan leveren aan de organisatie, geleid door ons Strategisch Plan. Om daarmee bij te dragen aan de wereldwijde inspanningen in de strijd tegen tuberculose.”

FOTO: Na het tekenen van zijn contract krijgt algemeen directeur Mustapha Gidado (links) de symbolische KNCV voorzittershamer uit 1904 overhandigd door Mirella Visser, voorzitter van de Raad van Toezicht.

Help mee voor een wereld zonder tuberculose

Tuberculose is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door een bacterie, de Mycobacterium tuberculosis.

De meest gestelde vragen over tuberculose:

Wat is tuberculose?

Hoe merk ik dat ik tuberculose heb?

Is tuberculose altijd besmettelijk?

Bestaat er een vaccinatie tegen tuberculose?

Overzicht van alle vragen

Om TBC de wereld uit te krijgen is uw support onmisbaar!

Doneren:

Eénmalig of maandelijks

Nalaten met een goed gevoel

Neem KNCV Tuberculosefonds op in uw testament

Heeft u iets te vieren?

Doneer aan KNCV Tuberculosefonds via geef.nl

Steun ons gratis bij een boeking via booking.com

Booking.com/supportkncvtbc

Deel uw ervaring met tuberculose

Dwalen in verhalen

Wereldwijd sterven elke dag nog ruim 4.000 mensen aan TBC. Onnodig, want tuberculose is te genezen!

Wat wij doen

Over ons

Waar we werken wereldwijd

Voor zorgprofessionals in Nederland

Bij- en nascholing

Onderzoek

Ondersteuning van patienten

Bezoek adres

KNCV Tuberculosefonds
Maanweg 174
2516 AB Den Haag
+31 70 416 7222

OPEN IN GOOGLE MAPS

Post adres

Postbus 146
2501 CC Den Haag

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.