Mustapha Gidado nieuwe directeur van KNCV Tuberculosefonds

Dr. Mustapha Gidado treedt aan als de nieuwe algemeen directeur van KNCV Tuberculosefonds. Hij volgt Kitty van Weezenbeek op, die op 1 mei is overgestapt naar de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Gidado bekleedde sindsdien de functie van interim-directeur. De geboren Nigeriaan is de eerste niet-Nederlandse directeur in de 117-jarige geschiedenis van de organisatie, waarvan het hoofdkantoor in Den Haag is gevestigd.

Gidado was eerder directeur van het door KNCV geleide en door USAID gefinancierde Challenge TB Project (2017-2020), dat aanzienlijk heeft bijgedragen aan de versterking van TBC-programma’s en -diensten in 22 verschillende landen en twee regio’s.

Voor zijn functie bij het Tuberculosefonds verhuisde Gidado in 2017 van zijn geboorteland Nigeria naar Nederland. Eerder werkte hij als country director voor KNCV in Nigeria (2012-2017), na een indrukwekkende carrière bij het Nationaal Tuberculose & Lepra Trainingscentrum in Zaria onder het federale ministerie van Volksgezondheid Nigeria.

Gidado: “Ik heb altijd in de TBC-bestrijding gewerkt. Als arts heb ik met eigen ogen gezien dat mensen en kinderen onnodig stierven, doordat ze niet de juiste behandeling kregen of doordat TBC te laat werd ontdekt. Dat motiveert mij voor dit werk. We zijn verplicht om te voorkomen dat dit nog meer mensen treft. Ik ben vereerd om deze organisatie te leiden in haar missie, een wereld vrij van TBC.”

Mr. Mirella Visser, voorzitter van de Raad van Toezicht: “Mustapha Gidado is een wereldwijd erkend TBC-expert met een uitgebreid netwerk in de internationale TBC-bestrijding en volksgezondheid. Hij is een inspirerende leider, gepassioneerd op het gebied van evidence-based volksgezondheid en de eliminatie van tuberculose. De Raad van Toezicht heeft alle vertrouwen in Gidado’s leiderschapskwaliteiten om de strategie van KNCV Tuberculosefonds voort te zetten en de uitstekende reputatie als toonaangevende organisatie in de internationale strijd tegen TBC verder te versterken. We kijken ernaar uit om met hem samen te werken als algemeen directeur.”

KNCV Tuberculosefonds heeft ruim 130 internationale medewerkers in dienst die landen ondersteunen in de strijd tegen TBC. Elke dag sterven er wereldwijd nog steeds 4.000 mensen aan tuberculose. Onnodig, want met de juiste behandeling kan TBC worden genezen.

Gidado is getrouwd en heeft vier kinderen die naar een internationale school in Den Haag gaan.

Lees meer: Interview met nieuwe directeur van KNCV Tuberculosefonds Mustapha Gidado

Help mee voor een wereld zonder tuberculose

Tuberculose is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door een bacterie, de Mycobacterium tuberculosis.

De meest gestelde vragen over tuberculose:

Wat is tuberculose?

Hoe merk ik dat ik tuberculose heb?

Is tuberculose altijd besmettelijk?

Bestaat er een vaccinatie tegen tuberculose?

Overzicht van alle vragen

Om TBC de wereld uit te krijgen is uw support onmisbaar!

Doneren:

Eénmalig of maandelijks

Nalaten met een goed gevoel

Neem KNCV Tuberculosefonds op in uw testament

Heeft u iets te vieren?

Doneer aan KNCV Tuberculosefonds via geef.nl

Steun ons gratis bij een boeking via booking.com

Booking.com/supportkncvtbc

Deel uw ervaring met tuberculose

Dwalen in verhalen

Wereldwijd sterven elke dag nog ruim 4.000 mensen aan TBC. Onnodig, want tuberculose is te genezen!

Wat wij doen

Over ons

Waar we werken wereldwijd

Voor zorgprofessionals in Nederland

Bij- en nascholing

Onderzoek

Ondersteuning van patienten

Bezoek adres

KNCV Tuberculosefonds
Maanweg 174
2516 AB Den Haag
+31 70 416 7222

OPEN IN GOOGLE MAPS

Post adres

Postbus 146
2501 CC Den Haag

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.