Tuberculosefonds implementerende partner van nieuw LIFT-TB initiatief

KNCV Tuberculosefonds is een van de implementerende partners van het LIFT-TB initiatief van TB Alliance, gefinancierd door Zuid-Korea. LIFT-TB (Leveraging Innovation for Faster Treatment of Tuberculosis) heeft tot doel de acceptatie en opschaling van verbeterde behandelingsregimes voor tuberculose (TBC) te vergroten.

LIFT-TB zal ook proberen de voltooiingspercentages van de behandeling van resistente vormen van TBC te verhogen. Het initiatief richt zich op landen die het meest door deze vorm van TBC worden getroffen in de regio’s Zuidoost- en Centraal-Azië.

Het vijfjarige project behelst een gecombineerde toezegging van ongeveer 10,5 miljoen dollar door TB Alliance en Zuid-Korea, via het Global Disease Eradication Fund (GDEF), in de zeven doellanden: de Filippijnen, Vietnam, Indonesië, Myanmar, Kirgizië, Oezbekistan en Oekraïne.

Naast andere doelstellingen ondersteunt het project een vroege start van operationeel onderzoek voor het zes maanden durende, volledig orale BPaL-regime met drie geneesmiddelen in de deelnemende landen, in overeenstemming met de huidige WHO-aanbevelingen. Het International TB Research Center (ITRC) uit Korea is ook partner in dit project.

“KNCV Tuberculosefonds juicht dit initiatief van de Zuid-Korea en TB Alliance toe”, zegt Agnes Gebhard, technisch directeur van het Tuberculosefonds. “We kijken ernaar uit om met TB Alliance, ITRC en andere belanghebbenden samen te werken om patiënten toegang te geven tot verbeterde TBC-behandelingsregimes. Deze volledig orale, kortere regimes bieden niet alleen hoop en genezing voor patiënten, maar zullen ook de zorgverlening door individuele gezondheidswerkers en een effectieve reactie van gezondheidssystemen om resistente TBC te overwinnen, vergemakkelijken.”

Het Tuberculosefonds zal zijn eerdere ervaring met de introductie van nieuwe geneesmiddelen en regimes nu toepassen op de introductie van BPaL onder de juiste omstandigheden, inclusief het genereren van bewijs in operationeel onderzoek om een ​​bredere toepassing en opschaling mogelijk te maken. Gebhard: “Deze nieuwe behandelingen kunnen veel levens redden. Er is geen tijd te verliezen!”

LEES MEER over de BPaL-projecten en -ontwikkelingen van het Tuberculosefonds.

LEES MEER: LIFT-TB aankondiging door TB Alliance.

Fotocredit: Tristan Bayly

Help mee voor een wereld zonder tuberculose

Tuberculose is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door een bacterie, de Mycobacterium tuberculosis.

De meest gestelde vragen over tuberculose:

Wat is tuberculose?

Hoe merk ik dat ik tuberculose heb?

Is tuberculose altijd besmettelijk?

Bestaat er een vaccinatie tegen tuberculose?

Overzicht van alle vragen

Om TBC de wereld uit te krijgen is uw support onmisbaar!

Doneren:

Eénmalig of maandelijks

Donatie opzeggen

Nalaten met een goed gevoel

Neem KNCV Tuberculosefonds op in uw testament

Heeft u iets te vieren?

Doneer aan KNCV Tuberculosefonds via geef.nl

Steun ons gratis bij een boeking via booking.com

Booking.com/supportkncvtbc

Deel uw ervaring met tuberculose

Dwalen in verhalen

Wereldwijd sterven elke dag nog ruim 4.000 mensen aan TBC. Onnodig, want tuberculose is te genezen!

Wat wij doen

Over ons

Waar we werken wereldwijd

Voor zorgprofessionals in Nederland

Bij- en nascholing

Onderzoek

Ondersteuning van patienten

Bezoek adres

KNCV Tuberculosefonds
Maanweg 174
2516 AB Den Haag
+31 70 416 7222

OPEN IN GOOGLE MAPS

Post adres

Postbus 146
2501 CC Den Haag

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.