Hiep, hiep hoera! KNCV Tuberculosefonds viert 120-jarig jubileum

120 years of KNCV

Vandaag vieren we met trots het 120-jarig jubileum van KNCV Tuberculosefonds, een organisatie die zich voortdurend inzet voor het uitroeien van het lijden veroorzaakt door tuberculose (TBC). In ruim een eeuw heeft het Tuberculosefonds een grote bijdrage geleverd aan de preventie en behandeling van tuberculose. Het begon allemaal in Nederland, waar tuberculose nu bijna niet meer voorkomt. Daarom zetten we de strijd tegen TBC nu al geruime tijd wereldwijd door.

Hoe het allemaal begon

KNCV Tuberculosefonds, opgericht in 1903, heeft een rijke geschiedenis van baanbrekend werk op het gebied van TBC-bestrijding en onderzoek. Vanaf het begin was onze missie duidelijk: het verbeteren van de levens van mensen die getroffen zijn door TBC. Door de jaren heen hebben we ons ingezet op het gebied van innovatie, door cruciale diagnostische hulpmiddelen, levensreddende behandelingen en baanbrekende preventiestrategieën te ontwikkelen. Ons doel nu? Een wereld vrij van TBC en andere gerelateerde ziekten. Vandaar ons nieuwe logo; KNCV TB Plus.

Toegewijd aan een TBC-vrije wereld

Hoewel de wereld de afgelopen eeuw aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt, is ons werk nog lang niet voltooid. Wij willen blijven investeren in baanbrekend onderzoek, de gezondheidszorgstelsels versterken en gemeenschappen in staat stellen TBC in al zijn vormen frontaal aan te pakken.

Terwijl we aan de volgende fase van onze reis beginnen, betuigen we onze oprechte dankbaarheid aan onze partners, supporters en de wereldwijde TBC-gemeenschap voor hun eeuwige toewijding. Samen kunnen en zullen we een wereld bereiken waarin tuberculose niet langer een bedreiging voor de mensheid vormt.

Vier met ons 120 jaar onvermoeibare inspanningen van KNCV Tuberculosefonds. Samen maken we een einde aan TBC!

Help mee voor een wereld zonder tuberculose

Tuberculose is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door een bacterie, de Mycobacterium tuberculosis.

De meest gestelde vragen over tuberculose:

Wat is tuberculose?

Hoe merk ik dat ik tuberculose heb?

Is tuberculose altijd besmettelijk?

Bestaat er een vaccinatie tegen tuberculose?

Overzicht van alle vragen

Om TBC de wereld uit te krijgen is uw support onmisbaar!

Doneren:

Eénmalig of maandelijks

Nalaten met een goed gevoel

Neem KNCV Tuberculosefonds op in uw testament

Heeft u iets te vieren?

Doneer aan KNCV Tuberculosefonds via geef.nl

Steun ons gratis bij een boeking via booking.com

Booking.com/supportkncvtbc

Deel uw ervaring met tuberculose

Dwalen in verhalen

Wereldwijd sterven elke dag nog ruim 4.000 mensen aan TBC. Onnodig, want tuberculose is te genezen!

Wat wij doen

Over ons

Waar we werken wereldwijd

Voor zorgprofessionals in Nederland

Bij- en nascholing

Onderzoek

Ondersteuning van patienten

Bezoek adres

KNCV Tuberculosefonds
Maanweg 174
2516 AB Den Haag
+31 70 416 7222

OPEN IN GOOGLE MAPS

Post adres

Postbus 146
2501 CC Den Haag

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.