Wisseling van de wacht bij KNCV’s Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht van KNCV is verheugd Dr. Zemzem Shigute Shuka, benoemd door de Algemene Vergadering van KNCV, te verwelkomen als nieuw lid van het bestuur per 1 januari 2024.

“Ik ben verheugd Dr. Shuka te verwelkomen in de Raad van Toezicht,” zegt Mirella Visser LL.M., voorzitter Raad van Toezicht KNCV. “Dr. Shuka brengt zeer relevante ervaring en inzichten uit de ‘Global South’ met zich mee. Dit zal de effectiviteit van het bestuur in haar toezichthoudende rol versterken. In het RvT-team kijken we erg uit naar de samenwerking met Dr. Shuka.”

Zemzem Shigute Shuka is Assistant Professor of Global Health and Development aan het International Institute of Social Studies van de Erasmus Universiteit Rotterdam en een Research Affiliate aan het Institute of Development and Policy Research, Addis Ababa University, Ethiopië. Haar onderzoeksinteresses omvatten toegepaste micro-economie op het gebied van wereldwijde gezondheid, effectevaluatie van sociale beschermingsprogramma’s, op de gemeenschap gebaseerde gezondheids- en ontwikkelingsinterventies, investeringen in menselijk kapitaal en arbeidsmarkten.

Zemzem: “Ik vind het geweldig om benoemd te worden tot lid van de raad van Toezicht van KNCV. Ik sta te popelen om mijn ervaring en expertise in te brengen en de toezichthoudende taken van het bestuur te versterken. Ik verwacht een vruchtbare samenwerking met het hele team van het bestuur en ik zie uit naar een impactvolle tijd die in het verschiet ligt!”

Zemzem is geboren en getogen in Addis Ababa, Ethiopië, en heeft een Bachelor of Arts Degree in Economie van de Universiteit van Addis Abeba en een Master of Arts en PhD Degree in Ontwikkelingsstudies met als specialisatie Ontwikkelingseconomie van het Internationaal Instituut voor Sociale Studies, Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze werkte in verschillende functies bij verschillende gouvernementele en niet-gouvernementele organisaties in Ethiopië, waaronder technische bijstand en bijstand voor capaciteitsopbouw aan de PSNP-eenheid voor de uitvoering van openbare werken in het Oromia Bureau of Agriculture.

Dr. Shuka woont sinds september 2011 in Nederland, is actief betrokken bij haar thuisland en heeft een grote belangstelling voor Global Health. Ze zal een essentieel economisch en mondiaal gezondheidsperspectief bieden dat is geworteld in de regio’s waar KNCV actief is, om de beraadslagingen en begeleiding van het toezicht van KNCV te ondersteunen.

Dr. Shuka neemt het stokje over van René Stumpel MD, directeur Publieke Gezondheid Gooi & Vechtstreek. René is na zijn pensionering bij GGD/GHOR eind 2023 teruggetreden uit de Raad van Toezicht van KNCV.

Het bestuur dankt René namens KNCV hartelijk voor zijn inzet voor de organisatie tijdens zijn bestuursperiode sinds 2021 en zijn decennialange inzet voor de volksgezondheid, waaronder TBC-zorg en -preventie in Nederland.

 

Portret Dr. Zemzem Shigute Shuka: © Levien Willemse

Help mee voor een wereld zonder tuberculose

Tuberculose is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door een bacterie, de Mycobacterium tuberculosis.

De meest gestelde vragen over tuberculose:

Wat is tuberculose?

Hoe merk ik dat ik tuberculose heb?

Is tuberculose altijd besmettelijk?

Bestaat er een vaccinatie tegen tuberculose?

Overzicht van alle vragen

Om TBC de wereld uit te krijgen is uw support onmisbaar!

Doneren:

Eénmalig of maandelijks

Donatie opzeggen

Nalaten met een goed gevoel

Neem KNCV Tuberculosefonds op in uw testament

Heeft u iets te vieren?

Doneer aan KNCV Tuberculosefonds via geef.nl

Steun ons gratis bij een boeking via booking.com

Booking.com/supportkncvtbc

Deel uw ervaring met tuberculose

Dwalen in verhalen

Wereldwijd sterven elke dag nog ruim 4.000 mensen aan TBC. Onnodig, want tuberculose is te genezen!

Wat wij doen

Over ons

Waar we werken wereldwijd

Voor zorgprofessionals in Nederland

Bij- en nascholing

Onderzoek

Ondersteuning van patienten

Bezoek adres

KNCV Tuberculosefonds
Maanweg 174
2516 AB Den Haag
+31 70 416 7222

OPEN IN GOOGLE MAPS

Post adres

Postbus 146
2501 CC Den Haag

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.