Tuberculose (TBC) heeft rond de Tweede Wereldoorlog een grote impact gehad op veel mensen. De coronacrisis roept vast, ook bij u, veel herinneringen op van de tijd dat er in Nederland een TBC-epidemie was. Zo ook bij oma Sonja. In een videogesprek met haar kleindochter Julia, vertelt ze over haar TBC-verleden.

Maar TBC is nog steeds van nu, er sterven wereldwijd elk jaar nog altijd 1,5 miljoen mensen aan TBC. Onnodig, want met de juiste medicijnen en behandeling, is de ziekte te genezen.

Ontdek het verhaal van Sonja

We vinden het belangrijk dat TBC-herinneringen verteld blijven worden. Heeft u zelf TBC gehad of de TBC-epidemie van dichtbij meegemaakt? Wilt u deze ingrijpende ervaring met ons delen? 

Wilt u op de hoogte blijven van het werk van het Tuberculosefonds en meer verhalen over TBC uit zowel het heden als het verleden lezen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Wij stoppen niet tot onze missie geslaagd is: een wereld vrij van TBC! Wij werken in 11 landen om de TBC-bestrijding te verbeteren. Met uw steun aan het Tuberculosefonds, helpt u levens redden.