Trainingen

foto trainingen Annet small v2Deskundigheidsbevordering is één van de speerpunten van KNCV Tuberculosefonds. Juist met een afnemende incidentie van tuberculose in Nederland is het van vitaal belang om de expertise voor een kwalitatief goede tbc-bestrijding op peil te houden.

KNCV Tuberculosefonds organiseert scholing, soms zelfstandig en soms in samenwerking met anderen. Consulenten van KNCV Tuberculosefonds zijn actief in de nascholingscommissies van de beroepsvereningen. Daarnaast worden door medewerkers van KNCV Tuberculosefonds bijdragen geleverd aan diverse opleidingen.

Nascholing die wordt aangeboden door KNCV Tuberculosefonds:

Overige nascholing waaraan door KNCV Tuberculosefonds wordt bijgedragen in de organisatie en waarin het inhoudelijke inbreng heeft:

Daarnaast worden er ook door andere organisaties trainingen en cursussen over tuberculose aangeboden, een selectie:

  • LRCB, biedt scholing aan op het gebied van röntgen voor tbc-artsen en medisch technisch medewerkers. Voor meer info, klik hier.
  • Nederlandstalige Tuberculose Diagnostiek Dagen. Jaarlijkse tweedaagse nascholing georganiseerd door Stichting Tuberculose Educatie i.s.m. VRGT, voor meer info, klik hier.