Hans Kazàn steunt KNCV Tuberculosefonds en de strijd tegen infectieziektes

Hans Kazàn heeft een bijzondere nieuwe missie. De bekende goochelaar springt op de bres voor KNCV Tuberculosefonds, om aandacht te vragen voor de internationale strijd tegen infectieziektes. Hij is het boegbeeld van de campagne ‘Nooit meer een pandemie’, die vandaag wordt gelanceerd. 

“Ik voel me vereerd dat het Tuberculosefonds mij heeft gevraagd. De organisatie zet zich wereldwijd in om mensen een goede en snelle diagnose te geven, gevolgd door de juiste behandeling. Daarmee redden ze levens en helpen ze om de verspreiding van infectieziektes te stoppen. Ik draag daar graag een steentje aan bij”, vertelt Hans Kazàn. Prinses Margriet draagt de organisatie eveneens een warm hart toe. Sinds 2010 is zij de beschermvrouwe van het Tuberculosefonds.

Limited edition kaartspel

De komende weken is Hans Kazàn te zien in tv-spots van het Tuberculosefonds en op nooitmeereenpandemie.nl is voor 7,95 euro een speciaal limited edition kaartspel van hem te koop. Uiteraard mét een goocheltruc. De opbrengsten daarvan gaan volledig naar de strijd tegen infectieziektes.

“We zijn ontzettend blij en dankbaar dat Hans Kazàn ons wil helpen om het bewustzijn over tuberculose en andere infectieziektes te vergroten. We hopen dat hierdoor nog meer mensen onze missie willen steunen. Nooit meer een pandemie, dat is onze droom”, aldus Mustapha Gidado, directeur van het Tuberculosefonds.

Lara Kazàn en het belang van een goede diagnose

Dat het Tuberculosefonds juist hem benaderde, kwam niet uit de lucht vallen. Het belang van een goede en snelle diagnose kent Kazàn als geen ander. Zijn dochter Lara raakte vorig jaar plotseling een aantal keer per dag, 45 minuten lang, verlamd. Kazàn: “Neem maar een rustgevend pilletje en ga naar huis, zei de dokter. Lara bleek uiteindelijk een zeldzame spierziekte te hebben. Inmiddels leert ze er – zo goed en kwaad als het kan – mee leven en ziet ze het leven gelukkig weer optimistisch tegemoet.”

In landen waar goede gezondheidszorg minder toegankelijk is, kan het soms maanden of wel jaren duren voordat een goede diagnose is gesteld en patiënten de juiste behandeling krijgen. Met alle vreselijke gevolgen van dien: mensen blijven besmettelijk en soms komt hulp te laat. Mede hierdoor sterven elk jaar 1,5 miljoen mensen waaronder ruim 200.000 kinderen aan tuberculose (TBC). Onnodig, want de ziekte is te genezen.

“Dit vreselijke leed moet stoppen en gelukkig is er heel veel wat we daarvoor kunnen doen”, aldus Kazàn. Zo zet het Tuberculosefonds zich onder meer in voor het wereldwijd toegankelijk maken van een alles-in-één test voor alle infectieziektes, die recent uitgebreid in het nieuws was. De organisatie werkt daarnaast ook aan het beschikbaar maken van goede medicijnen en het doorbreken van stigma. Daarmee helpt het families als die van de kleine Abdurahim uit Kirgizië, die in één van de tv-spots te zien is.

Bekijk hier de verschillende tv-spots van ‘Nooit meer een pandemie’ met Hans Kazàn:

 

 

 

Meer informatie is te vinden op www.nooitmeereenpandemie.nl

Tuberculose is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door een bacterie, de Mycobacterium tuberculosis.

De meest gestelde vragen over tuberculose:

Wat is tuberculose?

Hoe merk ik dat ik tuberculose heb?

Is tuberculose altijd besmettelijk?

Bestaat er een vaccinatie tegen tuberculose?

Overzicht van alle vragen

Om TBC de wereld uit te krijgen is uw support onmisbaar!

Doneren:

Eénmalig of maandelijks

Donatie opzeggen

Nalaten met een goed gevoel

Neem KNCV Tuberculosefonds op in uw testament

Heeft u iets te vieren?

Doneer aan KNCV Tuberculosefonds via geef.nl

Steun ons gratis bij een boeking via booking.com

Booking.com/supportkncvtbc

Deel uw ervaring met tuberculose

Dwalen in verhalen

Wereldwijd sterven elke dag nog ruim 4.000 mensen aan TBC. Onnodig, want tuberculose is te genezen!

Wat wij doen

Over ons

Waar we werken wereldwijd

Voor zorgprofessionals in Nederland

Bij- en nascholing

Onderzoek

Ondersteuning van patienten

Bezoek adres

KNCV Tuberculosefonds
Maanweg 174
2516 AB Den Haag
+31 70 416 7222

OPEN IN GOOGLE MAPS

Post adres

Postbus 146
2501 CC Den Haag

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.