Dear visitor

It looks like you want to view this
website in a different language.

Please click here to view this website in English.
icon

Dit platform staat in het teken van digitale zorg en is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de mogelijkheden van digitale zorg en/of op enige manier betrokken is bij de Nederlandse tuberculosebestrijding.

Ishihara test app

Het is een app die test op kleurenblindheid. Specifiek in de tuberculosebestrijding kan het ingezet worden voor patiënten die Ethambutol gebruiken. Een bijwerking van ethambutolgebruik kan een ontsteking van de oogzenuw zijn waardoor verstoring in kleuren zien kan optreden (voornamelijk rood en groen).

Voor het gebruik van deze app is een telefoon of tablet nodig. De app is ook te gebruiken zonder internet aangezien de app is te downloaden.

Lees meer

Veilig chatten

Het gebruik van een mobiele messenger-app is voor veel zorgverleners niet meer weg te denken uit hun praktijk. Het wordt ingezet om een collega te informeren, om afstemming met een vakgenoot te vinden en zo in staat te zijn om de patiënt beter te kunnen behandelen en begeleiden.

Een voorbeeld van een messenger-app is de Siilo app. Het is een app waarmee zorgverleners onderling veilig kunt chatten. De gratis app is een initiatief van arts Joost Bruggeman en is sinds mei 2016 beschikbaar. Data is versleuteld en informatie over een patiënt wordt automatisch verwijderd.

Lees meer