Dear visitor

It looks like you want to view this
website in a different language.

Please click here to view this website in English.
icon

Health-sensoren en wearable devices

Health-sensoren en wearable devices worden steeds meer dagelijkse kost, denk aan de Fitbit. Het zijn draagbare apparaten die cliënten gebruiken om lichaamsfuncties te meten, de resultaten te verzamelen en eventueel door te geven aan een zorgverlener.

Zo zijn er draagbare sensoren die de voortgang van de revalidatie kunnen meten door bewegingen in en rondom het huis van een client te meten. Andere wearables zijn bijvoorbeeld smartwatches en VR-brillen. Zo kunnen patiënten die een operatie moeten ondergaan, de ingreep eerst virtueel beleven en zo meer grip krijgen om mogelijke angsten. Chirurgen gebruiken VR-brillen voor operaties (neem de google glass).

De term big data komt bij dit onderwerp snel om de hoek. Het gaat bij big data onder andere over grote hoeveelheden data en het op slimme manier combineren van verschillende databronnen. Slim op zo’n manier dat het gebeurtenissen volgt, verklaart en kan voorspellen.

We creëren elke dag zo veel data. Een sensor, wearable is pas echt succesvol wanneer je alleen die informatie laat zien voor de client interessant is.